Forum for VWACB

Generell kategori => Min Bil => Emne startet av: djupevik på Søndag 30.08.2009, 16:55:25Tittel: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 30.08.2009, 16:55:25
Hei.

Jeg tenkte jeg kunne lage meg en tråd på min "nye" bil. Dette er altså en boble av årgang 1966, og er den første bilen jeg eier :)

Denne kjøpte jeg for snart 3 uker siden, har kjørt ca. 30 mil og er allerede frelst ;D
Bilen fungerer greit, og ser helt grei ut.
Bilen er EU godkjent et år til, og det er strengt tatt ingenting som MÅ gjøres.


Men jeg har følgende ting å ta fatt i:

- Ny klemme til stabstaget framme.
- Nytt hjullager på ene framhjulet.
- Nye bærekuler(?) på ene siden framme.
- Girkassen hopper fort ut av 2. gir når den er kald.
- Startmotoren kobler ikke inn av og til når jeg skal starte. (6V)
- Det lukter bensin av oljen(har komt etter jeg overtok bilen).
- Mulig lekkasje i frontrute eller annet sted, da det har vert vått på gulvet når bilen har stått ute i regnvær.


For tiden har jeg ingen plass å skru, ingen erfaring med å skru bil, og lite verktøy til å gjøre det med. Men jeg har en god kamerat som selv har boble, og som er til god hjelp. Så om jeg skulle stå fast på noe så er det vel bare å mase litt på han. Men planen er i grunn bare å sette den i en tørr garasje over vinteren og heller skru og kjøre når det nærmer seg sommeren igjen :)

Litt lenger fremmover i tid ser jeg egentlig for meg at jeg kommer til å dele bilen og gi den en grundig overhaling. Forrige eier har flikket litt på skjermer osv, så lakken er ikke bra, og det er tydelige lakkskiller et par steder. Et par skjermer er sveiset og sparklet osv. Men nå med det første så slenger jeg nok bare ut litt bilder, og gjerne et par spørsmål etter hvert som de dukker opp :)

[attachment=1]


[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansSøndag 30.08.2009, 18:33:29
aii - skulle hatt reg nummeret ditt .. har en eldre bil med reg nr o-3xxx  vil ha tre sifra jeg og ;) 


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 30.08.2009, 19:01:46
Hehe. Ja det nummeret er ikke så dumt :)
Forresten. Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre med bensin i olja? Er det ille å kjøre med?
Jeg merket etter sist jeg brukte bilen, og da hadde jeg hatt meg en tur på ca. 7 mil, og et par småturer kort tid etter det. Jeg har skjønt det slik at det kan vere noe med choken? Og at det ofte er bensinpumpen som bør skiftes, men den skal vere rimelig ny. Kanskje en pakning som må skiftes?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TSøndag 30.08.2009, 19:55:31
Kjempeflott bil, velkommen til forumet!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: norshuttleSøndag 30.08.2009, 21:36:06
Kanon bil!! :) Lykke til med oppussingen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 30.08.2009, 22:49:27
Veldig fin bil du har fått deg!! 8)

Ang. bensin i olja, så kan det vera ein ide å skifte pakningene under bensinpumpa, gjerne også bakelitten(...) men om du skifter den så pass på å ikkje knekk den gamle fast nedi blokka!

Det er vanlig med bensin i olja ved småkjøyring, men om du kjøyrer ein lang og god tur så motoren vert Skikkeleg varm så vil bensinen fordampe.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR AndySøndag 30.08.2009, 22:50:12
Gratulerer med bilen, ser fin ut den! Ikke verst med en gammel O-bil, ser ut som en nær slektning av Magnus sin "Grynet"! :thup
Ofte er det et greit motto en kan ha i bakhodet: "If it ain´t broke - don´t fix it!"...bare så det er sagt! Det er altfor mange biler som blir plukket i atomer uten at det er nødvendig. Det som er nødvendig å fikse er at det er bensin i oljen, kan komme hovedsaklig av to årsaker:
- Lekk bensinpumpe - det drypper da ned fra pumpen og rett inn i blokken. Selv om pumpen er byttet; sjekk igjen...dette er enkleste sted å sjekke. Pakninger er det billig å kjøpe, et par hundringser og du får et komplett sett - kan også til nød kureres med et tynt lag bensinbestandig tetningsstoff på begge sider av pakningen når du setter på igjen. Obs! Vær forsiktig med å dra til de to 13mm mutrene da bakelitten har en tendens til å sprekke.
- Ellers så kan det være uforbrent bensin som kommer fra forgasseren (som kan drukne litt om choken ikke fungerer), innsuget og toppen og forbi stempelringene og inn i blokken via sylindrene. Vanligvis vil du merke dette om den ikke går på alle sylindrene, da er det en eller flere som ikke får antent bensinen og den slipper forbi ofte slitte stempelringer. Dette høres jo i såfall tydelig og motoren trekker dårlig. I såfall snakker vi om litt mer omfattende arbeid.
Bensinlukten er ikke bra - siden det da frigis gass er det en potensiell fare for smell. Oljen tynnes ut og gir ikke riktig kjøleeffekt på motoren heller.
 


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR SuneMandag 31.08.2009, 08:00:39
Flott bil og heftig lift!!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SanderMandag 31.08.2009, 08:04:05
Eg og vil ha....Klar snart Svein?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 31.08.2009, 09:45:42
Takker for tilbakemeldinger :thup
Ja jeg har sett "Grynet", den var jo kliss lik min før den ble gjort noe med 8)
Jeg tror jeg kommer til å holde min orginal.. Liker det klassiske med disse bilene :)
Kommer ikke til å plukke bilen i atomer med det første, om noen gang. Men jeg vil prøve å holde den i grei stand om ikke annet. Så jeg kommer nok til å kjøre mye før jeg begynner å plukke bilen fra hverandre 8)  Det eneste jeg ser for meg ved en restaurering er å fjerne "alt" av rust, og gi den ny lakk utvendig i orginalfargen.
Men etter å ha gått gjennom under så var det ikke så mye farlig rust såg det ut som. Har et lite hull i gulvet bak på førersiden, og et hull i karosseriet i fremkant av hjulbuen bak på høyre side.

Så mine priorierteter blir å få fiksa den olja, og få den til å starte når jeg vil ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 03.09.2009, 06:55:34
Har et lite spørsmål og to til dere som har peiling her inne.

#1 Hvor er nødblinken på bilen min? :P

#2 Hvordan skal langlysene virke? Det er en bryter bakpå blinklys spaken, men langlysene går bare på når jeg holder den inne, og går av når jeg slipper igjen.


I dag blir det langtur på bobla etter skolen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TTorsdag 03.09.2009, 08:01:27
Har et lite spørsmål og to til dere som har peiling her inne.

#1 Hvor er nødblinken på bilen min? :P

#2 Hvordan skal langlysene virke? Det er en bryter bakpå blinklys spaken, men langlysene går bare på når jeg holder den inne, og går av når jeg slipper igjen.


I dag blir det langtur på bobla etter skolen :)

#1 dette har du ikke og behandler du bilen bra så trenger du det ikke  ;)

#2 bryteren bakpå blinklys hendelen er langlysene. her er det en fjær og litt knask inne i som blir litt sliten med årene. Jeg fikset min ved å ta av rattet og løsne`stramme hendelen, den kan stilles slik. Skrur du av rattet så er det litt enklere å se, hendelen stilles vekk\mot rattet og da funker det igjen!

Lykke til!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 03.09.2009, 09:06:50
Takker! Ingen nødblink nei, var det jeg tenkte meg :P  Men jeg mente jeg hadde sett eldre bobler med dette. Jeg satser i alle fall på at jeg ikke får bruk for det ja ;)  Så lenge den starter når jeg skal inn og ut av ferga så skal jeg vere fornøyd :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusTorsdag 03.09.2009, 10:50:14
Gratulerer med ny bil!
Den brakte fram gamle minner om Grynet, ja!
Denne blir nok flott med tiden!
 :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 04.09.2009, 14:33:52
Hehe. Takktakk, grynet er flott den, inspirerende ;) Ellers så gikk turen i går fint den. Ble vel 20-30 mil med kosekjøring. Det ble en liten trillstart på fergekaia, men når den stod på ferga startet den heldigvis. Luktet på oljen i dag, etter et par småstarter vel og merke, og den luktet fremdeles bensin :-\ 

Ellers har jeg kjøpt syretester til batteriet, ny tvunnet jordingskabel og litt diverse annet på Biltema. Hvordan er det forresten med den oljen de selger der, går fint å bruke den 10W-30 mineraloljen?

Ellers så har langlysa begynt å funke, og det kan se ut som batteriet hadde godt av en langtur. Når bilen er avslått så måler jeg 6.1V, og alle cellene er 2V og mer..
Har ikke testa syra enda, men selv med denne spenningen så har jeg problemet med at startmotoren ikke kobler inn alltid. Jeg må vel måle på forskjellige jordingspunkt i bilen også? Og så kan det vel vere et eller to rele som har skylda? Ein kamerat av meg fekk eit sånt til meg når han henta nokre dela nylig. Dette var ikkje det som stod på startmotoren, men eit anna.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR AndyFredag 04.09.2009, 15:43:55
Biltema sin olje sies å stamme fra samme kilder som den du kjøper på Statoil-stasjonene...burde nok gå greit! De har en 20-50 "Classic"-olje som endel sverger til, 10-30 er nok i tynneste laget. Oljen er minst like viktig som luft når det gjelder kjøling på en luftkjølt, så her er det greit å bytte iht. de intervallene som VW har satt. Se i serviceheftet eller under tips og triks, evt. får du deg en Haynes-manual (el. tilvs.) der dette står oppgitt.
Startmotoren kan ofte være litt slapp på 6V, får du jordingen gjort skikkelig ren og måler spenning frem er det et greit sted å begynne.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 04.09.2009, 16:22:47
Jeg har faktisk en Haynes som jeg fikk med bilen liggende i Bergen. Skal nok klare å finne ut av ting etter hvert, men jeg takker veldig mye for svar og tips her inne. Da slipper jeg i alle fall å vere usikker ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 07.09.2009, 11:23:03
Enda et spørsmål. Jeg vurderer å skaffe meg en radio til bobla. Men da må det såklart vere orginalt. Hva er å oppdrive der, og hva koster noe sånt? Det jeg egentlig lurer på er hvor høytaleren(e) blir montert.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloMandag 07.09.2009, 15:49:15
Høgtalaren monterast bak høgtalargrillen :) Altså den grillen til venstre for speedometeret. Veit ikkje heilt kor stor høgtalar det er plass til men er vel rundt Ø 5"


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 07.09.2009, 15:59:07
Hehe, ja hvorfor tenkte jeg ikke på det! Da var det bare å begynne å lete etter radio. Takker ;D


EDIT: Noen som har noen anbefalinger for hvilke radioer som er verd å ha? evt. noen som har for salg?  Fant disse på ebay:


(http://www.free-imagecode.com/img/1251139759_12125/b/72f18de4b01569d8b27d66768af6d314.jpg)

(http://www.resultado.de/resultado/image_display.php?file_id=2975075&directory_id=825096&user_id=26966&size=large&vorlage_id=1&first=true)


Grundigen stod det ingenting om den var for 6V, men den andre kunne brukes på begge. Synes den var litt tøff siden den fulgte designet med en sånn "pyntelist", men det stod også at denne spilte veldig lavt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR AndyMandag 07.09.2009, 20:58:02
http://www.koenigs-klassik-radios.de/_py_Autoradios-Volkswagen/c-24-47-0-0-0-0/c
Du får jo nå gamle radioer modifisert til å koble til iPod og denslags moderne greier. Forøvrig blir bare høy musikk å ødelegge stemningen fra de luftkjølte bokserne baki der;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 07.09.2009, 21:32:25
Hehe, det er jo sant. Men tenkte mest på å overdøyve vindsusen, eller ha det høyt nok til at man hører noe i tillegg til vindsusen :P
Tilkoblinger er jo greit, men det virket litt dyrt  ::)  Antenne må man vel borre hull til og ha på siden av "panseret" på passasjersiden?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 17.02.2010, 12:26:24
Her har det ikke skjedd så mye ettersom bobla er i vinterdvale i en tørr garasje. Men jeg merker at jeg begynner å bli utolmodig med å få den ut på vegen igjen.
Jeg har bestilt deler fra machine7.com som er på veg. Her er det blandt annet nye klemmer til stabstag, hjullager fremme, bærekuler, nye pakninger til torsjonsstavene og ny bakelitt.

Jeg har ikke bestilt nytt pakningssett til bensinpumpen enda ettersom de ikke hadde dette hos machine7. Noen som har et tips om hvor de har billige komplette pakningssett for denne? Hotshop som er tingen?

Som nevnt tidligere i tråden så er det bensin i olja og innslag av startmotor som er de problemene jeg har som jeg vil ha orden på før den skal tas i bruk for fullt til våren/sommeren.


Ellers så skal bobla til EU-godkjenning i slutten av juni. Er det noen som har tips om ting som bør sjekkes og gjøres før en slik kontroll? Nå har ikke jeg skrudd på bil før så jeg er ikke helt inne på slikt enda, men synes i alle fall bilen virker å være i god teknisk stand. Bilen går beint ved bremsing og håndbrekka virker fint i alle fall :P  Synes ikke det er mye dødgang på styringa heller, men det kan jo hende de på EU-kontrollen synes noe annet..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TOnsdag 17.02.2010, 12:40:05
Pakningsett til bensinpumpen er det ikke noe poeng å kjøpe, det koster bare en tier eller to mer for en ny bensinpumpe.
Unneberg har denne.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 17.02.2010, 13:35:35
Ja det var ikke så dumt. 230kr var jo ikke ille. Jeg snakket nettopp på telefon med en hyggelig kar derfra nå, så jeg skal ta å bestille en sånn nå.
Noe annet som kan være lurt å ha med seg derfra når jeg først hiver inn en bestilling?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR AndyOnsdag 17.02.2010, 15:25:59
Tja, hvor langt er et tau egentlig? :) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 17.02.2010, 15:41:04
Hehe, så lenge det er langt nok så er det vel ikke så nøye? ;) Men du har rett, jeg tok hintet ditt :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR AndyOnsdag 17.02.2010, 16:02:39
Bare du kjøper det du har lyst på og råd til så er det ikke så nøye!
Skal du ta service på den, er det lurt å kjøpe det som trengs til oljeskift, plugger, bensinfilter, slanger, f.eks... 


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 17.02.2010, 23:09:50
Slanger skulle jeg kanskje hatt ja. Men nå har jeg bestilt ny pumpe og en ekstra pakning.
Fikk også tips fra unneberg i dag om at kabelskoen som sitter på starteren pleide å være dårlig, så det var et logisk sted å sjekke først med tanke på de startproblemene jeg har hatt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 23.02.2010, 22:38:55
I dag fikk jeg pakken fra Unneberg, og i morgen kommer nok en til pakken fra machine7 :)  Litt kjekt å få deler selv om bilen ikke er i Bergen for øyeblikket.

Jeg hadde forresten meg en tur hjem til Førde i helga, og da tok jeg å lada batteriet litt. Tenkte det kunne vere greit siden det står så lenge uten å bli brukt. Jeg brukte en computerlader som egentlig er ment til bruk i RC sammenheng, men den har eget program for blybatterier også. Etter ladinga målte jeg 2.10 V på to av cellene og 2.17V på den siste. Den siste har det faktisk rent over litt batterivann fra. Synes det var litt merkelig at vannivået steg etter ladinga...

Og så en ting til. Jeg har hørt at når man kjøper boble så er det lurt å sjekke om det er endeslakk i motoren ved å dra i viftereimhjulet. Jeg har jo ikke noe erfaring med boblekjøp/bilkjøp så jeg sjekket jo ikke det den gang. Men tok å sjekket nå, og jeg fikk ikke bevegd den mer enn en halv milimeter. Enten så har jeg vel ikke tatt nok i eller så lover vel dette bra? ;)

Ha en fortsatt fin kveld folkens :)

Et bilde av bensinpumpe fra unneberg som jeg håper løser bensin-i-olje problemet mitt:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TOnsdag 24.02.2010, 07:55:44
Når du har skrudd av den gamle bensinpumpen må du sjekke bakkelitten som står under pumpen, er det sprekk i denne kan det være problemet ditt med olje i bensinen.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Kristian GelinOnsdag 24.02.2010, 09:11:12
Når du har skrudd av den gamle bensinpumpen må du sjekke bakkelitten som står under pumpen, er det sprekk i denne kan det være problemet ditt med olje i bensinen.
tror Jon mener bensin i oljen her ?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TOnsdag 24.02.2010, 09:43:22
Når du har skrudd av den gamle bensinpumpen må du sjekke bakkelitten som står under pumpen, er det sprekk i denne kan det være problemet ditt med olje i bensinen.
tror Jon mener bensin i oljen her ?
Presis


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2010, 15:29:36
Supert! Det skal jeg sjekke. Jeg har en ny sånn bakelitt i den bestillingen fra machine7 :)
Jeg fikk et tips fra han på unneberg om å bruke en bolt som man skrur ned i bakelitten og bruker denne til å dra den ut. -Om det behøves såklart :)

Men vist det blir sånn at jeg må skifte denne også, må jeg ha et form for middel for at den nye skal bli helt tett? Pakningene kunne man vist bare smøre med litt motorolje eller tilsvarende for å oppnå best kontakt.

Men sånn strengt tatt skal vel ikke bensinpumpa lekke bensin ned i blokken? Det må vel vere selve pumpen som er lekk og ikke bare en pakning mellom bakelitten og pumpen som kan være problemet hos meg?


Nå blir det masse snakk og spørsmål her fra meg, men dere får bare overse det om det er til plage :P  Regner med det blir bedre etter hvert som jeg begynner å skru litt selv ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: RZR SuneOnsdag 24.02.2010, 18:25:47
dette blir morro! De er jo et prosjekt å få ut! Det vet jeg alt om  ;)

http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=881.0


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2010, 22:08:06
Hehe. Ja den tråden hadde mye interessant info om bakelitten ;D  Har faktisk vert innom den før en gang når jeg tenker meg om.
Vel vel... Jeg håper virkelig jeg slipper å skifte min, såg ikke ut som det kjekkeste å drive med for en nybegynner. Spesielt ikke når ting knekker og havner nedi blokka.

I dag fikk jeg de siste delene jeg har bestilt :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Bjørn HjellestadOnsdag 24.02.2010, 22:23:26


Men sånn strengt tatt skal vel ikke bensinpumpa lekke bensin ned i blokken? Det må vel vere selve pumpen som er lekk og ikke bare en pakning mellom bakelitten og pumpen som kan være problemet hos meg?Hei!

Her har du helt rett, bensinpumpen skal være tett i seg selv, lekker pumpen havner bensinen i oljen uansett, pakningene i forbindelse med bakelitten skal holde oljen inni blokken :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2010, 23:46:42
Takker for det. Greit å avklare sånne småting :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 09.03.2010, 19:22:24
Da var bambushylle anskaffet. Etter en runde med en støvklut så synes jeg den ser ganske bra ut. Litt svai i den, men det går vel kanskje an å legge i press og bøye tilbake over tid. Takker Tistlo for handelen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: FreddyBSøndag 28.03.2010, 21:30:09
Hm.. Såg den hylla litt kjent ut, skal tru?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 28.03.2010, 23:00:13
Hehe, er nok ikkje den du kjenner til, for den henger vist fortsatt på veggen i Arna ifølge Tommy.. (Bump i tråden din Christian.. skjedd noko meir?) ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 28.03.2010, 23:14:01
Hey! Ikke så mye action her. Skal hjem i påska, men ikke før torsdagen. Håper det blir fint vær for litt boblecruising og at jeg får skiftet bensinpumpa da :)
Skal komme med rapport/flere spm da ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansMandag 29.03.2010, 00:20:22
bambushylla i arna har vi beslaglagt for å dekke lagerleien :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 02.04.2010, 16:14:39
Påskeoppdatering!

I går tok eg påske og vendte snuten heim mot Førde og bobla. Første stopp var såklart garasjen. Eg var spent på om bobla ville starte etter vinterdvalen, men det gjorde den. Tok litt tid før bensinen kom fram, men då starta den gladlig :) Eg cruisa ca. ein halv tank før dagen var omme, og i tillegg fekk eg prøvd ein nydeleg Karmann Ghia :thup

(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC00143%20%28Large%29.JPG)


I dag stod bytte av bensinpumpe og olje for tur. Det var litt knotete å komme til den bakerste skruen på bensinpumpa, men bortsett fra det gikk det som smurt.
Eg fylte den nye pumpa med grease som det stod i Haynes'en og skrudde den på plass. Eg prøvde også såvidt å rikke på bakelitten og fekk inntrykk av at den ikkje er knekt, så den fekk stå i fred :P Ellers så måtte eg lage meg telt sånn at eg fekk fred fra regnværet som starta akkurat når eg gikk ut.

(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09594%20%28Large%29.JPG)


Gammel pumpe:
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09596%20%28Large%29.JPG)

Ny pumpe full i gris:
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09599%20%28Large%29.JPG)

Ny pumpe på plass, og eg har offisiellt skrudd på bil :P
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09620%20%28Large%29.JPG)

Tar sikkert å demonterer den gamle pumpa og ser på tilstanden der også, så er jeg i alle fall mer sikker på at dette ordner bensin i olje problemet.


Oljetrykksmåleren var ikke helt fastskrudd, så den skrudde jeg inn noen runder. Tror ikke den stikker av noen plass, men skal denne være helt fastskrudd eller ikke?
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09621%20%28Large%29.JPG)


Var også tenkt å få på ny klemme til stabstaget framme ettersom den gamle var rusta sund og knekt av. Men det ser ut som eg måtte gi meg på det i første omgang ettersom eg mangla verktøy til å klemme denne sammen slik at eg får satt den fast.

(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09623%20%28Large%29.JPG)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09625%20%28Large%29.JPG)Kom på en ting som var litt morsom. Når eg var på Hop å handla bambus så stod eg å "skraut" over at det var hull i hjulbrønnen når en av dere spurte om standen på bobla mi. Men jeg har vist husket feil, for der var det ikke hull :D
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09626%20%28Large%29.JPG)


Her er også et bilde av interiøret som jeg mangler en brun førerstol til:
(http://www.djupevik.com/shared/boble/DSC09595%20%28Large%29.JPG)


Ønsker folk en god påske videre :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 02.04.2010, 19:37:58
Morro det skjer noko her! :) Oljebrytaren skal sjølvsagt vera heilt innskrudd utan so går da fort gale,, og til å festa stabstag festene med, so treng du ei vannpumpetång
Flott Ghia Cab!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 02.04.2010, 20:15:31
Den er grei. Eg hadde ei lita sånn tang, men den(eller meg) var ikkje sterk nok til å knipe det heilt ihop :P
Synes det er kjekt å få gjort litt så smått sjølv også :P

Eg tok å skrudde opp den gamle bensinpumpa no for litt sidan i dag og den såg heilt fin ut innvendig. Den var heilt tørr for bensin på membranen på den sida som går ned mot blokka, så denne regner eg med er heilt i orden... (desverre)

Tok meg så ein rånetur igjen, og peila oljen igjen. Nivået har økt, og det luktar sterkt av bensin igjen etter berre ein tur :/


Då er vel neste skritt å sjekke forgassaren? Las på thesamba om ein som hadde samme problemet. Hans luftfilter var fullt i bensin som igjen hadde kom seg fra luftfilteret og ned gjennom slangen til "luftehullet" for blokka.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 02.04.2010, 22:38:31
Hmm, ta å rens og vask filteret ditt og fyll opp med olja. og blås ut driten i slangen frå filter til åndinga på blokka


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 03.04.2010, 18:39:10
Trur du det holder med ein kjapp luftfilterservice altså? Var mykje kvit/grå oljekremaktig gugge i den slangen. Det lukta godt av bensin i olja i filteret, men det var i alle fall oljekonsistens på det som låg der.. Burde eg rense filteret med noke raudsprit eller noke anna kjekt noke også før eg fyller i olje og monterer det igjen?

Hadde jo vore kult om dette var årsaka til problema, men las også at dei snakka om stuck float valve. Dette er vel det som heite flottør ventil? Om det er denne som er syndaren hos meg, er det noke som eg lett kan klare å fikse igjen eller er det sånn ein vanligvis må kjøpe nytt for å få til å fikse igjen?

-som alltid, eg spørr først og prøva etterpå :P Har lyst å køyre meir boble no i påska, så hadde vore kjekt å fått det på stell :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 03.04.2010, 19:15:33
Det er nok ikkje berre luftfilteret som treng service, men ta å rens det! motoren har godt av det! Eg pleier å tømma ut oljo/driten so skåla litt bensin rundt i filteret, so ta fingen å grava ut sanden i kroken rundt filteret og tilslutt ein skål med bensin før eg tørkar det innvendig og hell på ny olja.

Det kan vera det renn over i flottøren din, eller tette dyser ja. du kunne jo godt ha vurdert å plokka ut gassaren å demontert/blåst gjennom alle dyser og kanalar og vaska ut av flottørkammeret, men merkar du noko om motoren går dårleg? eller går den som den skal?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 03.04.2010, 20:31:49
Spørst om eg ikkje berre må få tak i eit sånt rebuild kit til forgassaren då ja. Den gikk heilt fint før eg satte den vekk i garasja og hadde samme problemet. Men no etter eg tok den ut så har den vore litt følsom for raske gasspådrag. Den dropper litt på turtall før den begynner å øke.. Gassar eg forsiktig akkurat i begynnelsen så går den heilt fint. Ikkje noken tegn til fusk eller ujamn gange. Motoren maler fint på alle turtall ellers.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 04.04.2010, 21:20:45
Akselerasjonsdysa begynner å tettna seg til ivertfall då, kjøp deg eit sånt rebuild sett


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 05.04.2010, 21:23:29
Då var det bestilt, takk for tips :thup
Blir spennande å begynne å fikle med forgassar... Kanskje eg burde skaffa meg ein anna brukt som fungerar til backup ;D Har no sett noken tråder på det emnet her før meina eg, så eg får ta å glo litt der og finne ut blandt anna ka ein brukar for å reingjere det. Synes eg hugsa noke om sitronsyre i noken kjøkkengryter eller noke sånt + noke om å blåse dei reine med potetmel :laugh:

Har komt meg tilbake i bergen no, men trur eg skal reise tilbake neste helg om eg har fått rebuild kitet, og så kanskje køyre bobla tilbake til bergen no som det er så fint vær :)

Filteret ble forresten godt renska. Låg no litt sand og skit nedi der.. Skjønte forsåvidt ikkje heilt patenten på det, men det kan hende eg har skjønt det riktig. Slik eg forstod det ligger olja berre i bunnen av beholderen og er ikkje i kontakt med sjølve filteret. Er det berre meininga at tunge partikler skal dette ned og legge seg i olja då eller?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 16.04.2010, 14:30:13
Heisann.

I dag er jeg tilbake i Førde for å se litt mer på bobla mi. Om jeg klarer å få bort bensinen i olja så kan det hende jeg kan kjøre bobla til Bergen denne helga :)
Var en liten tur på Breistein på onsdag, og ble selvfølgelig enda mer gira på å få bobla til Bergen. Har jo allerede gått glipp av årets første solskinnsdager :/

Lukta på olja i dag aller først, og her lukter det ikkje bensin no i det heile. Er det fordi det har fordampa eller er det fordi det bare er veldig lite bensin i oljen og eg overreagerer?

Og så ein ting til eg lurer litt på. Når eg fyller bensin så ooser det bensin i heile kupeen. Dette er jo 2 veker sidan no, men bilen har jo stått sidan eg fyllte. Betyr det at bensinlokket må ha nye pakningar eller er det berre sånn det er på disse gamle bilene?

EDIT: Om flottørventilen har hengt seg opp. Hvor renner da den overflødige bensinen?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 16.04.2010, 19:43:55
Ja då var forgassaren skifta. Fort gjort det :)  Bilen starter og alt, og no er "rusket" når eg gir på frå tomgang vekke. Må sikkert justere inn litt forskjellig, men eg synes motoren blei litt vel rar. Den går litt ujavnt høyres det ut som, nesten som ein sylinder fuska litt.
Desverre så laver det ned med snø her no så eg får ikkje gjort så mykje meir. Tok ei lita stripe i boligstrøket her og motoren virka no som den gikk greit likevel.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 18.04.2010, 13:38:11
Etter litt justering på forgassaren så maler bobla fint så bare det. Den fekk nok litt for mykje bensin på tomgang når den gikk så ujevnt.
Skifta olja på ny i dag igjen og tok ein liten tur. Synes ikkje det lukta noke særlig av bensin av olja etter denne turen. Når eg kjørte tilbake så kjørte eg vel max 5-10 minutta og då synes eg det lukta litt bensin alikavel, men det har eg jo blitt fortalt at det er vanlig ved småkøyring.

Planen vidare no blir å overhale den andre forgassaren når eg kjem til Bergen. Må ha noke å putle på med der også. Tenker bobla kjem seg til Bergen neste gang eg reiser heim :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 22.04.2010, 20:52:41
Kom over ein artig ting i Haynes'en min når jeg var hjemme sist. En liten tabell med motortypene og effekt. Jeg trodde det var 50hk på 1600 dobbeltport. Men i følge denne så er det visst 50HK i min 1300 :P I tillegg så er det 60HK i AH og AE 1600 blokkene, mens det er 48 i AS som er 1600 dobbeltport. Får det ikke til å stemme at min singelport 1300 skulle ha 2 hester mer enn en dobbeltport 1600.

(http://djupevik.com/shared/boble/DSC00190%20%28Medium%29.JPG)

Hva har folk å si? Slenger også inn noen bilder jeg tok på søndagen før jeg reiste til Bergen igjen. Rett etter dette greide jeg å låse bilen med nøklene igjen i bilen. 15 minutt med binders tok seg av den saken :P  Ellers slo startmotoren inn kvar einaste gang denne helga :)

(http://djupevik.com/shared/boble/DSC00193%20%28Medium%29.JPG)

(http://djupevik.com/shared/boble/DSC00194%20%28Medium%29.JPG)

(http://djupevik.com/shared/boble/DSC00196%20%28Medium%29.JPG)

(http://djupevik.com/shared/boble/DSC00195%20%28Medium%29.JPG)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTorsdag 22.04.2010, 21:18:34
Jaggu flott boblo di :)

Men ang hestakrefter så er ikkje dei til å verta kloke av... Fordi det er so mykje vas etter som det er to forskjellige "normer" for å skriva hestakrefter. DIN eller SAE norm. Det er nok SAE i haynesen, mens det er vanlig å operera med DIN.
1300 har 40 HK (DIN) eller 50 (SAE)
1500 har 44 HK (DIN) eller 53 (SAE)
1600 har 50 HK (DIN) eller 60 (SAE)

Haynes er vel amerikansk noko som forklarar klusset.. der det er oppgitt AS 1600 står da og fuel injection(USA) og då yter vel dei dårlegare enn med forgassar ser da ut som :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 22.04.2010, 21:35:59
Takkar for det Tistlo. Eg mistenkte at det var noke med målinga av effekten ja, men la ikkje merke til det med innsprøytinga, så då forklara det koffor en dobbelport 1600 gir mindre hest enn en 1300 med forgassar :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 01.07.2010, 14:07:54
Oppdatering:

Har skiftet hjullager framme på høyre side. Nye stabstagklemmer er på plass fra unneberg etter å ha konkludert med at de jeg hadde var ALT for små for at eg skulle klare å få de på med ei vanlig røyrtang. Har hatt eit tilfelle der starteren ikkje har slått inn sist jeg brukte den, og da hjalp det å kakke litt på starteren. Nå skal jeg skifte bærekulene framme og feilsøke litt elektrisk ettersom hornet kun får 3.7V og derfor ikke virker, så blir det nok EU :)

Litt bilder fra forrige helg som en kamerat tok:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanFredag 02.07.2010, 09:50:28
Veldig fin originalbil!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 02.07.2010, 12:03:57
Takk for det :)  Godt fornøyd med bilen og bildene ;D
Bilen er akkurat litt for høy fremme så jeg tenker litt på senkespindler der. Men vi får se, denne kommer nok til å holde seg meget orginal :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaFredag 02.07.2010, 13:05:20
Vi har et sett med nye CB senkespindler på Hop, du kan evt. melde din interesse til Pål (orangenotch). De er til balljoint, tromler (ikke skiver)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 02.07.2010, 13:50:17
Takker for tipset, jeg skal ta å sende en PM til han :) Bare et kjapt spørsmål i farten. Er dette sånt som man må godkjenne i vognkortet eller noe de ikke merker på EU?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 03.07.2010, 16:45:51
Ja jaggu er boblo di flott! Nesten for flott til å senkast framme ;)
Men senkespindlar skal vel egentlig inn i vognkortet,men det er vel ikkje med godkjenningspapir på dei ergo det vert vanskeleg å få det inn... Sjangsen er stor for att dei på EU ikkje bryr seg ja


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 04.07.2010, 22:43:29
Takktakk ;D Eg har ikkje lyst å tulle for masse med den, vil ha den klassisk. Men den er litt vel høg framme kanskje, litt moderat senking hadde vel kanskje ikkje skada? Puma er liksom ikke aktuelt, men har sett for meg at senkespindler senker akkurat passelig?

I dag fekk eg satt på stabstaget. Klemmene fra Unneberg gikk på uten noke som helst problem, det var gjort på 30min. Machine7 sine var i alle fall urbukelige. Bilen er litt meir fast i fisken på styringa no :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 26.07.2010, 21:53:02
I dag var bobla på EU. Det ble 2 toerfeil. Det ene var slark i nedre kuler framme, og det andre var lang vandring på pedalen. Bremsene er kjapp fiks å skru ut bandene på, men skifte kuler kan vel vere litt styr? Har nye bærekuler. Er det noen som har skiftet disse som har noen tips? Trenger jeg noen spesielle verktøy eller er dette grei skuring sålenge en har en fastnøkkel? :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 30.07.2010, 11:20:38
Å byta berekulene på forstillinga krever litt spesialverktøy ja.

Eit tips er å skifta alle 4 samtidig, fordi det nettopp er litt jobb å skifta dei. Dei to andre er vel sletne etterkvart dei og.

Du må ut med berearmen frå forstillinga, so må kulene pressast ut med pressa, hugsar ikkje akkuratt men det er nokon tonn som skal til. Dei nye må ogso pressast innatt, og dei må komma inn på rett plass utan so vert da dårlig bisniss på styringa :)

Men har du tilgang til ei verkstadpressa so fiksar du detta. For å demontera so trenger du ei kulebolt avdragar(biltema har ein fancy dings, kjøp den største.) Eller bruk ein sånne kulebolt-gaffel(kun når du skal skifta kuler, då den ødelegger gommimuffa rundt kulebolten.)Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 30.07.2010, 12:19:59
Du er ein trufast hjelpar du tistlo! Etter litt leiting på nett så fann eg ut av mykje det samme, eg glømte berre å oppdatere her. Er ingen verksted som har tid heromkring, så eg var tenkt å sende inn armene til unneberg for skifting av kulene, men dei får ikkje gjort det før om nokre veker. Så eg fekk hørt med eit traktorverksted om dei kunne presse kulene om eg kom ned med armane, og det kunne dei. Men no er jo problemet å få av sjiten! Trur det må være dempere frå 1966 som står på. Eg får vel prøve med litt meir makt så kjem den vel av :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 31.07.2010, 19:28:41
Vist du ikkje har hast, so kan du heva komforten mangen hakk ved å ta av heile forstillinga og hiva den opp i disk høgde.. då vert det kjekkare å jobba med den..

Ellers er da av med hjulet, poppa av kuleboltane der dei heldt spindelen. to berekuler og ei styrestag kula. der bruker du det verktøyet. men ver obs på att da Kan/Vil sitta noko fantastisk, tenker då på muttrane som heldt saman detta(krunemutter med splint igjennom)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 05.08.2010, 14:06:41
Problemet er at den lille veka med ferie som eg hadde er bortevekk, og bilen står heime i Førde. Samtidig så skulle den vore EU-godkjent i Juni.
Har kontakta møller i Bergen no for å få et prisoverslag på å skifte disse kulene for meg. Er det noken som har tips om andre stader i Bergen dei kan gjere arbeidet for ein rimelig penge?

Er bare gira på å få bilen EU-godkjent og klar for 2 nye år på veien så fort som mulig, så jeg kjører den gjerne til Bergen nå på søndag om det er et verksted som kan hjelpe meg her :) Einaste tilbudet eg fekk i Førde var noken som skulle ha 5000 (maks), utenom dei som kunne presse kulene om eg kom med bærearmane.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 09.08.2010, 18:43:27
Nå har jeg fått tilbudet fra Møller på skifting av nedre bærekule begge sider.. Deres mekaniker av god årgang med bobleerfaring ville bruke ca. 2,5timer og kunne gi meg en pris på 5166,04kr. Det vil si en timepris på 1653,13 kr på en jobb med denne vanskelighetsgrad. Dette er uten moms :thup

Jada, jeg avslo pent...

Til sammenligning så var jeg så freidig at jeg hørte med Ferdinand motor hva de tok i timespris og de tok 850 ca. :)

Men, jeg har fått et anslag på ca. 800-1000kr hos noe som heter eidsvåg bilservice. Er det noen som har noe erfaring med disse?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloMandag 09.08.2010, 22:50:06
Du kan jo høyra med unneberg bil, dei har ein sånn innbytte ordning, du sender inn berearmar og får tilbake med nye kuler, trur ikkje da e so forbanna dyrt, so kanskje du bør høyra med dei og


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 10.08.2010, 07:55:49
Det koster 200 kroner pr. kule/arm :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTirsdag 10.08.2010, 15:59:22
Altso 800,- +noko i frakt,, er kanskje lettast da , med mindre dei eidsvåg bilsenterfolka kan fiksa da fo 800 og du sparar frakta..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 20.08.2010, 13:03:26
Ein liten oppdatering. Prøvde å løyse eine bærearmen forrige helg. Hadde varmelampe som eg varma armen godt opp med, men eg fekk ikkje rikka bolten med umbraco i. Det dumme av meg var at eg skrudde mutteren som stod på denne bolten heilt av, så det endte med at umbracobolten sprakk.

Då beit eg i det sure eplet og satte den på eit verksted eg blei anbefalt i Førde. 1800 skulle dei ha for skifte av begge nedre bærekuler og etterkontroll :thup Sidan eg hadde dei øvre kulene liggande også så ba eg dei skifte desse også, så da ble det 2900kr. I dag var bilen ferdig og det havna på 3800 ettersom dei måtte ha ein hjulstillingskontroll på den. Hjula stod vist på +7 og blei stilt til -2, eller var det omvendt? :P

Litt dyrare enn tenkt, men godt fornøgd med å ha godkjent bil i to nye år/somrar :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.09.2010, 09:18:14
Jada.. Trudde dette skulle være ute av verden etter den ble plassert på verksted. Bilen er i det minste EU-godkjent, men etter en testtur på fredagen kunne jeg konstatere at dette ikke var som det skulle. Bilen er pinnestiv framme og småhumper på dekkene når man kjører i over 50. Rattet er tyngre når man kjører nå enn det var før når bilen stod i ro og rattet retter seg ikke opp etter en sving selv. Med andre ord ikke så veldig morro å kjøre bilen slik som den er nå. Jeg mener jeg har hørt dette skjer vist man setter kulene skeivt på plass i bærearmene.. Bilen er i alle fall levert tilbake til verkstedet hvor arbeidet ble gjort.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 13.09.2010, 12:35:46
Vi har akkurat de samme symptomene på vår 1966 "Grynet" etter senking (med kun Puma), hadde vært fint å høre om du får en løsning på dette!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.09.2010, 12:49:43
Jeg skal holde dere oppdatert :)
Er alt nytt på den pumaen da? Kuler, dempere og slikt? De blir vel litt stivere med puma uansett, men det skal vel ikke gjøre den tyngre på rattet?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 13.09.2010, 14:01:05
Jeg har en mistanke om at de indre lagrene til bærearmene (inni forstillingsrørene) er slitne eller har kjørt seg fast pga for dårlig smørning. Fjæringen er i alle fall nesten helt fraværende... Greiene skal tas opp og fikses nå i løpet av vinteren (i tillegg til alt det andre jeg skal gjøre denne vinteren...)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TMandag 13.09.2010, 14:13:15
Hvilken dempere har dere på?
Og hvilket stabstag kjører dere med?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.09.2010, 14:17:32
Akkurat nå har jeg ikke stabstag på.. ettersom jeg skulle ha bærekulene fikset. Demperene er orginale. Er det noe innkjøring av kulene? :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 13.09.2010, 14:34:39
Jeg har et skikkelig kraftig stabstag, det gjør nok bilen en del stivere... Og EMPI-demperne er til senka boble, men jeg syns de er for korte, det medfører at man må "forspenne" forstillinga for å få de på...


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloMandag 13.09.2010, 21:34:40
Berekulene må monterast 100 % på rett plass, vist ikkje so e da takk og forvel til sjølvoppretting og andre kjekt å ha ting ved styringa..

Det skal vera nokon merker på armane og nokon merker på kulene som skal stemma overens sovidt meg bekjent


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 13.09.2010, 23:35:55
Berekulene må monterast 100 % på rett plass, vist ikkje so e da takk og forvel til sjølvoppretting og andre kjekt å ha ting ved styringa..

Det skal vera nokon merker på armane og nokon merker på kulene som skal stemma overens sovidt meg bekjent

Jeg har ikke endret noenting med bærekuler, så det kan ikke være grunnen til mine symptomer. Men jeg mener å ha hørt at man skal ha andre bærekuler ved endel senking? Anyone?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTirsdag 14.09.2010, 08:31:56
Ja når du senkar mykkje må du skifta berekulene til typen med meir vandring utan so får du ogso lite utbytte av sjølopretting og sånt  8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Jon TTirsdag 14.09.2010, 08:45:03
Solan: Med puma med senking korter du jo ned fjæringsveien, med kortere dempere som ofte også er stivere; blir det stein hardt. Jeg ville hevet den litt og satt på ”vanlige dempere”
Kraftig stabstag gjør også at den blir veldig stiv i front.

Djupevik: sett på stabstag og la det kjøre seg inn litt før du gjør noen endringer.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 14.09.2010, 08:52:06
Jon T, har du skiftet kuler før? Om noen som har skiftet kuler på standard oppsett kunne bekreftet at det blir stivt etter bytte og at dette går seg til så er jo det greit. Litt dumt å kjefte på verkstedet om det bare trenger noen kilometer på seg.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheTirsdag 14.09.2010, 12:29:30
Det blir ganske mye stivere og uregjerlig med nye kuler, men den skal jo ikke være steinhard på en bil med normal høyde (senkede biler blir vel kanskje enda verre, uten at jeg vet det sikkert....).

Gjenopprettingen tar det en god stund til blir normal igjen (bilen må da brukes en del), men det er veldig viktig å få tatt en skikkelig forstillingskontroll/justering etter bytte av kuler.

Vet av erfaring at EU-godkjenning, etter bytte av kuler, kan være et problem om ikke de som godkjenner undersøker om det er nye kuler som gjør at de får uholdbare resultater på testene sine...


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 15.09.2010, 10:25:55
Da har jeg fått tilbakemelding fra verkstedet om at de har gått over å sjekket arbeidet. Kulene mente de stod slik som de skulle, med pilene pekende i riktig retning.
De sa at det var en del forspenn i kulene og at de mente det var derfor bilen ble så stiv.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 12.07.2011, 12:36:27
Lenge siden det har vore noken oppdateringer her no. Det har i grunn skjedd veldig lite etter det "mislykkede" skiftet av bærekuler i forstillingen da kjøregleden forsvant litt... Jeg har likevel prøvd å kjøre litt på ujevne underlag og slikt når jeg har vert hjemme. Den har komt seg litt, men er langt fra slik den var. Rattet er tungt og litt ujevn motstand i, samt at selvopprettingen ikke er på plass. Tror styresnekka eller andre deler har hatt det litt ekstra tungt da jeg føler det har blitt en del mer dødgang og det kommer litt lyder når jeg ratter mye.

Ellers hadde jeg ikke garasjeplass sist vinter, og det har virkelig tatt på. Ser ut som det er mye biltemalakk og dårlig grunning som flasser av på stort sett hele bilen. Bobla har også fått seg nytt 6V batteri, og nå starter den velvillig (nesten) hver gang, men tror nok jeg skulle fått skiftet starteren på sikt..

Aller siste nytt er at bobla har komt seg tilbake til Bergen. Kjørte fra Førde til Bergen på søndag uten problemer. Satser på å få litt mer tid med bilen her enn jeg gjorde når den stod i Førde :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansTirsdag 12.07.2011, 14:56:05
dra bilen med til Breistein - hiv den på bukken så kan du riksle litt i saker og ting. Stå på :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 13.07.2011, 10:05:52
Ja det er nok ingen dum ide :)  Kjører boble på jobb i fineværet i dag - stas :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.07.2012, 21:40:09
Lite liv på boblefronten i det siste her i gården.
Tok bobla til Bergen i fjor som nevnt, måtte skifte styresnekke og etter kvart begynte forgassaren å tulle seg igjen slik som den forrige forgassaren gjorde. Sidan har den stått.


I anledning EU-kontroll 2012 har jeg nå demontert og renset den gamle forgasseren. Montert og nå går bobla både på tomgang og på fullgang. Godt jeg ikke har pre 60-modell. Nå må jeg i det minste ha bilen i kjørbar stand annenhvert år ;)

Traff på Solan i dag, og var så heldig at jeg fikk meg et glimt av bussen hans. Meget pen sak!

Spurte han, og kan jo spørre her.. Har dere noen tips til en bra plass å EU-godkjenne bobla her i Bergen? Er det arnesen i sædalen som er tingen?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.07.2012, 21:43:27
Forresten, heelt stille på VW fronten har det jo ikke vært ;D
[attachment=1]


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: norshuttleOnsdag 11.07.2012, 22:19:30
Jeg bruker Mathisen Auto på Kokstad og er storfornøyd med dem :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.07.2012, 23:42:58
Takk for tips :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Torsdag 12.07.2012, 17:25:12
Jeg bruker Tores Auto på Varden.
Sjefen der har hatt boble tidligere, og er veldig forståelsesfull...  ;)

Har også brukt Oldervoll Bil i Drotningsvik. Fornøyd der og.  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 13.07.2012, 12:39:38
Supert, takk igjen for tips. Jeg fikk en time hos Mathiesen Auto på kokstad. Der var det en hyggelig eldre kar som tok kontrollen.
Resultatet var desverre ikke alt for pent, men det var nok forventet.

Fikk følgende 2'er feil:

- For stor pedalvandring bremsepedal (Denne fikk jeg sist også, bare å justere skruen på stemplene får vi håpe).
- Rust på bremserør langsgående bak og til begge sider bak.
- Hull i eksospotte
- Dekk har sprekker i siden venstre forran


Det skulle ikke være noe problem å få dette fikset, så jeg er i grunn fornøyd. Og så hjelper det på at jeg har ny frist ut August, spesielt siden jeg reiser vekk 2 uker i morgen.

Det neste blir nå å skaffe eksos og bremserør. Dekk skal vel ikke by på noen problemer heller. Vist det er noen vintage entusiaster som har lyst på noen Esso-dekk på felg til pynt i garasjen så hyl ut, tar gjerne tilsvarende standardfelger i pen stand i bytte  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 13.07.2012, 14:14:04
Vurderer å kjøpe disse dekkene:

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=79846655.129.32487&kplz=&Cookie=&language=&typ=D-100610&dsco=129


Hvor anbefaler dere å kjøpe nytt eksosanlegg type standard om jeg ikke får tak i noe på bruktmarkedet? Clip1, unneberg eller hotshop?
Pris og kvalitet er viktige faktorer, men man får jo ikke i pose og sekk :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanFredag 13.07.2012, 14:35:49
Ang. dekk: Jeg har dårlig erfaring med dekkonline.com. Jeg fikk et dekk med skade, og det var mye rot og fram og tilbake der. Og du må selvsagt betale for omlegging og avbalansering her hjemme også, når dekkene ankommer fra Tyskland.

Jeg anbefaler deg å ringe Lars Haukeland på Dine Dekk i Løbergsveien. Han er veldig god (best i byen) på priser, og du får gratis omlegg og avbalansering når du kjøper dekk av han.

http://www.dinedekk.no/article.php/1


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 13.07.2012, 19:06:45
Supert! Da skal jeg ringe å høre med han om han har noe i min dimensjon, kjekkere å handle lokalt :)

Forresten Solan, regner med det komme en flott vervepremie i posten til deg snart. Meldte meg inn i VWACB-klubben i dag :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanSøndag 15.07.2012, 22:29:39
Supert! Da skal jeg ringe å høre med han om han har noe i min dimensjon, kjekkere å handle lokalt :)

Forresten Solan, regner med det komme en flott vervepremie i posten til deg snart. Meldte meg inn i VWACB-klubben i dag :)

 :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTirsdag 17.07.2012, 23:57:38
har du vandring på pedalen som i dødgang, so må du justera det inn på plato som er skrudd i golvet bak pedalane. beveg pedalen for hånd heilt til den møter motstand, da er dødgangen og den skal ikkje vera meir enn maks 2cm målt på toppen. vist du derimot har ein pedal som tar langt inne, og som tar lenger ut etterkvart som du pumpar, so bør du sjå på lufting og justering av bånd.

ps: essodekkene er av intressa:)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 18.07.2012, 03:17:34
Det er nok bare at den tar langt inne. Dekk skal vi nok få ordnet. Tenker du helst på felg eller er det det samme?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloOnsdag 18.07.2012, 10:09:31
eg har ingen 5bolts felgar til inbytte so da er nok berre dekkene som er av intressa.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 31.07.2012, 15:44:33
Da var dekk av typen VREDESTEIN   155 SR15 TL 82S SPRINT CLASSIC bestilt hos dine dekk :)

Ellers så lurte jeg på å bestille orginal eksos value kit fra unneberg. Dette skulle være tysk stål og av bra kvalitet. 1600kr.
Jeg tror nok varmepottene må skiftes også, og da blir det vel snaue 3000kr for komplett sett av disse fra unneberg også.

Hvis noen har noe bedre å anbefale eller noe brukt i god stand er det bare å hyle ut :)


Ellers hadde det vore interessant med noen fine orginalfelger. Litt kjedelig å hive nye dekk på de jeg har da de kunne trengt seg en shinings :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTirsdag 31.07.2012, 16:10:33
Koster det 1400 for varmepottene eller 3000 bare for dem?
Hvis det er det siste, ville jeg spandert 1500-2000 for et sett med gode originale.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 31.07.2012, 16:29:46
De koster rett over 3000 bare for varmepottene. Det er fullt kit med alle pakninger og slikt.

http://www.unneberg-bil.no/product/842

Du mener kjøpe noen brukte orginale i god stand?
Mener de sa at varmepottene i dette kittet var danskprodusert og av god kvalitet, men var litt dyrt ja..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheTirsdag 31.07.2012, 22:26:32
Vi brukte dette kitet fra Unneberg på Onkel Rolf, god kvalitet og et bra kit der alt er med og alt er nytt...
Da er det jo greit og kjapt å jobbe med også... ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 31.07.2012, 22:34:42
Var det jeg tenkte også :-) Kjekt å høre andres erfaringer! Nå ser det derimot ut som jeg har fått tak i eksos og varmepotter for en god pris på bruktmarkedet. Om det ikke skulle gå i boks går jeg sikkert for dette kittet :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloOnsdag 01.08.2012, 00:04:32
er da ikkje på desse som på dei fleste andre repro varmepotter att dei avgjer vesentlig mindre varme kontra orginale???
brukte orginale finst til laaangt rimlegare pris, eg har kanskje tilogmed nokon på lur eg og


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 14.08.2012, 22:16:52
Liten oppdatering må til.

På søndag skaffet jeg meg et ekstra sett felger slik at jeg slapp å begynne å styre med å ta av dekkene som står på hjula jeg har på bilen nå og samtidig ha en bil som ikke er flyttbar. Felgene ble levert til sandblåsing og grunning med sinkepoxy hos eit firma på fjordbasen i Florø. Når de er ferdige blir det sikkert hobbylakking i Bergen med mindre jeg finner noen som kan lakke til en OK pris. Ser ut som de blir lakkert L87 Pearl White med L41 black i senter. Håper jeg finner tak i rett farge i tide, for dekka må legges på fredag før han som driver dine dekk reiser på ferie ;D

Bremserør og diverse knask er bestilt frå unneberg. Eksos og varmepotter er på veg frå ein bruker på vwnorge. Så planen blir vel å reservere bukken og få mekka dette på plass på breistein.

Meg og en god kamerat(grepstad jr.) var for ei veke sidan ute ein tur på breistein å fekk oss ein omvisning av Moshe og Kristian Gelin. Så då vart det i tillegg endå eit medlem i klubben :)

Legger til slutt ved bilder frå ein liten cruising for eit par veker sidan, sjølv om eg ikkje likar å vise fram kor ratty den har blitt dei siste to åra ;D
Måtte prøve meg litt med sånn HDR -modus på kameraet. Traff også på ein annan skapning frå Ferdinand, så den måtte prøvesittast :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 20.08.2012, 13:03:17
Da var felgene lakkert og dekk montert :)  Ble meget fornøyd etter forholdene. Det ble en kamp mot tiden for å få felgene klare for dekk til fredagskvelden. Felgene ble sparklet, lagt et nytt lag epoxy på og lakkert svarte på torsdagen. Kantene ble lakkert hvit fredags morgen og slengt inn i bilen i 9-tiden på kvelden. Da hadde jeg vært aktiv med varmepistol og byggtørker for å få det til å tørke raskest mulig. Til min store skuffelse ble det ikke montert noe dekk den kvelden, ettersom dinedekk ikke hadde riktig type ventil for disse felgene (litt større enn vanlig). Det var litt av et slag i trynet ettersom jeg hadde styrt og stresset på for å få lakken klar. Kunne istedenfor tatt meg litt mer tid på maskeringen for eksempel...

Uansett, dekk er nå komt på. Jeg betalte for alt hos dinedekk og fikk så montert på dekkene hos bjørn på hjemdekk i drotningsvik. Hyggelig kar!


I dag er det utskifting av eksos som står på agenda, men det viser seg at jeg har fått litt for lite pakninger. Setter derfor veldig pris på om noen har et sett som kan lånes/kjøpes. Jeg mangler vel bare de som er mellom eksospotte og varmepotter. Gamleeksosen er allerede av, så hadde vore kjekt å få montert den nye i dag ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 20.08.2012, 13:51:40
Felgene så knallfine ut, Christian!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 20.08.2012, 14:10:13
Takk for det! Er jo litt småpirk som dårlig maskering, renning og slikt om man studerer nøye. Men dette skal jo tildekkes av kapsler og pynteringer så det skal nok litt til for å legge merke til, jeg er veldig fornøyd ;D Helt genialt å ha tilgang til en plass å kunne gjøre slikt på! Selv om jeg ikke har mekkeplass kan jeg kanskje begynne å ta med meg en og en del for å pusse og grunne utover høsten/neste vår? :)

Ellers må jeg jo takke grepstad jr. for grunning og veiledning. Han var med meg og satt meg i gang hele torsdagskvelden. Godt med hjelp :)
Epoxygrunningen jeg fikk av han er jo nesten dønn lik perlehvit som bilen skal være, bare ikke like shiny såklart.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 24.08.2012, 16:59:23
Da er det vel bare å slippe jubelen løs, boblen er EU-godkjent! ;D  Bremserøret mellom høyre og venstre bak er fremdeles ikke skiftet, men til min store overraskelse var det ikke dette som var nevnt i kontrollseddelen og dermed var det bare å få den inn til etterkontroll. Det var i grunn verkstedmesteren hos ferdinand-motor som gjorde meg obs på dette. Jeg var igrunn tenkt å sette bilen ned til de neste uke mens jeg er på ferie for å slippe å bekymre meg for avskilting, men det slapp jeg da. Hadde forøvrig vært et morsomt syn med den boblen på bukken der inne i lag med ferrarier og annet snacks ;D

Var oppom tunet å såg pickupen til esjo også, meget kul(gul) sak :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Fredag 24.08.2012, 17:22:51
Grattis!!  :thup

Alltid kjekt med godkjent bil...   ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 24.08.2012, 17:44:10
Takk for det, ja det er digg! Det har forøvrig vært en lærerik prosess, kjekt å komme ut på BBH for å prate litt VW skit og få mekket litt. Fantastisk med tilgang på løftebukk! :)
Satser på at det blir litt oftere innom der fremmover nå slik at bilen får litt omsorg fremmover :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: tsFredag 24.08.2012, 20:10:15
Kjempe bra Christian!! Gratulerer :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanSøndag 26.08.2012, 15:51:01
Gode greier, Christian :)

Grattis med EU ok boble, da er det bare å hive seg med på cruisinger og andre aktiviteter  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 26.08.2012, 23:39:06
Takktakk,  det skal jeg absolutt prøve å få til! Dette må jo nesten bli bruksbilen nå frem til vinteren setter inn:-) Bare litt upraktisk når den ikke vil starte;-) Har i alle fall litt å putle med fremmover selv om den er godkjent.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 27.08.2012, 07:53:38
Men på cruising er det flere til å dytte!  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 28.08.2012, 18:03:23
Hehe. Godt poeng! Tok sin tid før den ble utladet uansett så jeg kan jo bare være flink å lade jevnlig:-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 04.09.2012, 20:37:38
Har nå vært i kontakt med biltilsynet for å finne litt historikk på bilen. Desverre viser det seg at skiltnummeret er av nyere tid. Dette var det faktisk forrige eier som gjorde. Det gamle nummeret er et femsifret VD nummer. Etter det jeg har funnet ut er dette fra Trondheim/Sør-Trøndelag. Biltilsynet hadde bare informasjon om eiere tilbake til 1975 og på denne tiden har den beveget seg fra oppdal via sunndalsøra, måløy, tyssnes og så Sotra før jeg overtok den. Kundebehandleren jeg snakket med sist har nå sendt inn søknad om mer informasjon til et eller annet arkiv med bare papirdokumentasjon, så blir spennende å se hva som finnes der. Kunne vist ta noen uker før jeg fikk svar.

Ellers er identity certificate bestilt fra Volkswagen AutoMuseum også. Snakket med en kar på starbugs treffet på Eikås på søndag og han mente all informasjonen man fikk der kunne finnes tak i gratis på en eller annen nettside, noen som vet?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 04.09.2012, 21:33:33
Hørte forresten av tidligere eier av bilen min at han visstnok hadde solgt en rød 1300S til noen i klubben her før, noen som holdt på med et bus-prosjekt.. Noen som kjenner seg igjen? ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTirsdag 04.09.2012, 23:40:53
Hørte forresten av tidligere eier av bilen min at han visstnok hadde solgt en rød 1300S til noen i klubben her før, noen som holdt på med et bus-prosjekt.. Noen som kjenner seg igjen? ;)

Skyldig... (hvis det var en på Hammersland som het Johannes)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 05.09.2012, 06:44:38
Hehe, stemmer det! Du har ikke den bilen nå?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 05.09.2012, 07:44:09
Nix, den har hatt ganske mange eiere etter meg ;)
Her er førstemann:
http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=1913.msg18288#msg18288


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 24.09.2012, 22:33:58
Jada. Da var 4 dager med kanonvær og Boblen som bruksbil unnagjort. Bilen har slått inn på starteren hver gang med unntak av en gang under cruisingen på søndag.
I dag har jeg også fått prøve noe nytt, nemlig sveising! Et par punkter for å ordne en litt sliten førerstol. Artig å prøve:-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 28.09.2012, 15:03:54
Da var bobla kjørt til Førde(som tidligere sagt i boblespotting-tråden) hvor den etter hvert skal settes inn i en tørr og fin garage over vinteren. Turen gikk kanonbra, med "reservehjul" på taket.
Var også ute å cruiset litt i Førde med ein kamerat og fant ut at vi måtte ta noen bilder forran det nye kunstmusemuet. Mens vi holdt på traff vi på en som jobbet som fotograf, som også ville ta noen bilder av bobla. Fikk en kopi av bildene på mail og fikk lov å legge de ut her. Synes de ble ganske tøffe :)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/wm-9355%20(Medium).jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/wm-9359%20(Medium).jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/wm-9361%20(Medium).jpg)
Fotograf: Alf Vidar Snæland | www.sunnfjordmedia.no


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusFredag 28.09.2012, 15:18:19
Steike! Tøffe bilder! Likte spesielt nr 2. :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 28.09.2012, 16:45:59
Q L T 8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 28.09.2012, 18:01:10
ja tror igrunn bilde nummer 2 er min favoritt også :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: tsLørdag 29.09.2012, 02:14:00
Eller #3 ....


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SanderSøndag 30.09.2012, 07:40:48
Nais!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Søndag 30.09.2012, 14:32:26
Kult!
Alf Vidar er egentlig Florøgutt, tror eg må ha meg en prat med han om noen bilder :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 30.09.2012, 18:33:29
Ja det stemmer, hørte fort på dialekta at han mest sannsynlig kom fra litt lenger ut mot kysten. Du må kontakte han for ein shoot ja:-) Dette var jo bare noe spontane foto han tok på et par minutter så med litt rigging og planlegging kan man nok få til mye bra med rett person bak fotoapparatet:-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SanderMandag 01.10.2012, 21:47:19
...eg er med!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 14.01.2013, 15:33:38
Ikke så mye som har skjedd her. Bilen er satt på vinterlagring i tørr og fin garasje :) Den store nyheten er derimot at jeg har fått meg mekkeplass på BBH, så nå er jeg i godt selskap :) Planen er å hente bobla når det er litt varmere i været og føret tillater sommerdekk over fjellet :) Ellers så har jeg jo betalt for oppbevaringsplassen der allerede, så spørsmålet er om jeg ikke bare skulle hentet inn en annen vogn slik at jeg ikke har en plass som står tom frem til sommeren ;D

Måtte legge ved et bilde en kamerat tok samme helga som bildene på forrige side ble tatt, og et bilde av bobla slik den står å koser seg nå :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 14.01.2013, 15:41:08
Velkommen på Breistein, Christian!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusMandag 14.01.2013, 16:18:18
Velkommen på Breistein, Christian!  :thup
X2 :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 14.01.2013, 23:48:06
Takk takk ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 18.01.2013, 21:27:34
Godt fornøgd med plassen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Kristian GelinFredag 18.01.2013, 21:37:22
Grattis med kul bil  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Fredag 18.01.2013, 21:40:09
Tøft!
Gratulerer!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: norshuttleFredag 18.01.2013, 22:05:55
Se der ja! Flott at den ble i Bergen :thup
Grattis!  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheFredag 18.01.2013, 22:08:16
Go knall dette Christian!!! :thup

Gratulerer!!!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 18.01.2013, 22:47:08
Ja det såg mørkt ut en stund før jeg fikk reddet den :-)
Ser ut som jeg må skifte navn på tråden eller lage en ny en :-)

Nå er det bare å begynne å samle deler til å skifte til fembolts tromler bak. Og hvis noen har gode tips til steder å handle deler så er det bare å hyle ut. Har prøvd å se litt etter pakning for bakluka uten hell.

EDIT:
Tråd på Varianten: http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=5979.0


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheFredag 18.01.2013, 23:59:19
ISP West har mye til Type 3, men vær obs på at de selger pent brukt sammen med nytt - men det står alltid et sted i teksten... ;)
http://www.vwispwest.com

Har også kjøpt en del fra Werk34 i Tyskland:
http://www.typ-17.de/

Men en del er både på lager og kan skaffes fra Hot Shop og Unneberg her hjemme...


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 19.01.2013, 01:34:59
grattulerar med gamle sogningen ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Frode OijLørdag 19.01.2013, 09:14:19
Gratulerer med en flott Type 3  :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: tsLørdag 19.01.2013, 19:20:18
Kult!!!! Gratulerer  :thup

Det fins masse deler i tyskland og belgia!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 19.01.2013, 20:09:21
Bare å sende handleliste med deg da? :) Hehe ;D

Takk for alle gratulasjoner!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 20.02.2013, 22:22:34
Bobla er ikkje heilt glømt sjølv om det har blitt mest Type 3 i det siste!

I dag ble det hentet en 1600 dobbelport motor i lag med diverse 12V stasj, så da blir det kanskje litt motor og ombygging til 12V i bobla etter hvert :)


(http://djupevik.com/shared/aircooled/2013-02-20%2019.14.19.jpg)

(http://djupevik.com/shared/aircooled/2013-02-20%2019.14.05.jpg)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 08.05.2013, 10:00:00
Ja da var boblen hentet ut av vinterdvalen, og jeg kan fastslå at det var hærlig å kjøre boble igjen! Bilen startet fint som bare det etter noen runder på starteren for å fylle opp forgasseren med bensin.

På de første meterene slo det meg hvor stor forskjellen på denne og varianten er. Her hører man hvert et støvkorn som blir kastet opp mot karosseriet og motorlyden er mye råere. En usminket opplevelse sammenlignet med type 3'en. Jeg kunne også fastslå kjapt at de 5 hestene denne mangler sammenlignet med varianten er merkbare.

Jeg har allerede hatt meg en tur til Florø, og maskineriet har funket utmerket. Her var jeg innom familie før jeg tok turen innom en velkjent garage! Det var dumt jeg ikke hadde mer tid, då måtte jeg nok insistert på en fellescruising! :) Jeg har nå fyllt opp bilen med noen felger og noen LP-plater som skal til Bergen.

Jeg fant også en colabag til kalde drikker og en maskott til varianten i kjelleren til far ;D

I dag blir det cruising til Bergen i godt selskap med gulbussen! Snakk om kontraster :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansOnsdag 08.05.2013, 14:24:35
å hu hei den dukka var fin  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: larstOnsdag 08.05.2013, 15:38:09
KINN!!! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 08.05.2013, 19:07:50
Rosa KINN og anna KINN! Vart til og med litt KINNing på ferga før eg fekk start!
Ja då var bobla komt seg vel til Bergen! Turen gikk smertefritt for både boble og gulbussen med unntak av ein vindusvisker som var på tur...

Nesten så det gikk litt for fort, vi køyrde jo forbi både traktor og syklistar :police:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Onsdag 08.05.2013, 23:51:43
Takker for besøk Christian!
Og ikke minst for at eg fikk fylle opp bobla di med felger/dekk og gamle LP plater til Sune og Svein :thup
(http://i180.photobucket.com/albums/x113/gitula/Sixty%20Mango/bilde_zps36b4dd54.jpg) (http://s180.photobucket.com/user/gitula/media/Sixty%20Mango/bilde_zps36b4dd54.jpg.html)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 09.05.2013, 01:03:51
Hehe, hvilke var til hvem av de platene? ;D Kan legge alle på plassen til Svein for eksempel så kan Sune plukke sine derfra... Sune har fått SMS om felgene.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Torsdag 09.05.2013, 07:30:13
Høres ut som en plan.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 12.05.2013, 13:39:22
Slenger ut noen bilder fra cruisingen med gulbussen fra Førde til Bergen. Utrolig flott bil!

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0571.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0572.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0574.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0575.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0578.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-08%2015.06.20.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-08%2016.28.03.jpg)Bobla har overtatt plassen til varianten på Breisten for ei stund.
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-08%2022.34.06.jpg)


Har egentlig aldri vaska eller rydda i denne bilen sidan eg fekk den omtrent, kanskje ein kjapp støvsuging, men det må være det meste.
No har eg jo god plass til å demontere så no har eg fått ut seter, gulvmatter og tepper slik at eg fekk tatt en god kattevask og opprydning.

Det meste var også gjennomvått etter regnbygene på onsdag så bilen hadde godt av å bli tørket skikkelig.
Får prøve ut hvor vannet kommer inn slik at jeg kan ordne det hullet først! Her er det en god del rust å sveise på, det er det ikke tvil om... ::)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2020.55.55.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2020.55.43.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.08.47.jpg)Har fått på retro rattrekk, før- og etterbilder:
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2014.45.05.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2015.05.58.jpg)


Døra og tenninga har alltid vore på forskjellige nøkler så lenge eg har hatt bilen, men eg har fått tak i dørhåndtak og tenning som går på samme nøkkelen. Tenninga eg hadde var av ein uoriginal og "billig" type virka det som, så om eg er heldig så kanskje dette vil hjelpe på den følsomme 6V startaren min.
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2017.00.35.jpg)


Førerstolen kommer fra en annen bil, men nå har jeg vært så heldig at jeg har skaffet meg noen seter fra Lowlife på VWnorge. Disse er ikke de letteste å få tak i siden bilen har det brune "one year only" interiøret. Om det er noen som etter hvert skulle få bruk for en slik grå stol som jeg har må de gi meg en lyd :) Det er noen hull, men det er ennå ikke helt ned på hestehåret :P
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.02.56.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.03.06.jpg)

Askebegeret er strippet for biltemalakk og skal få seg et strøk med originalfargen neste gang jeg skal sprøyte litt :)
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.07.12.jpg)


Frankenstein girspakfeste?
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.07.31.jpg)

Litt fuktig her inne også...
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.07.47.jpg)


Noen som har et slikt sort deksel til setebeltet, eventuellt om man får kjøpt nytt? Mangler på førersiden.
(http://djupevik.com/shared/boble/2013-05-10%2016.10.00.jpg)Og til slutt, noken bilder tatt heime i Førde.

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0570.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0560.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0564.jpg)

(http://djupevik.com/shared/boble/IMG_0563.jpg)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: NordtveitSøndag 12.05.2013, 16:13:03
takker for turen, kjekt å få selskap sørover de siste timene.  :thup
liker patinaen på denne bobla. mitt forslag er at du bare fikser det tekniske og selfølgelig rusthullene, men bevarer den flotte patinaen :)
Og så må du vel finne ut av starteren din. selv om jeg likte trikset med å få start på den  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 12.05.2013, 16:18:32
Haha, ja. Tror jeg må lage en huskelapp på triks som brukes når starteren ikke slår inn! Vri om tenningen og hold den inne samtidig som du slår av og på hovedlysene; VROOM! ;D
Ellers pleier det å tørne motoren manuelt eller å vri litt ekstra fram og tilbake på nøkkelen å hjelpe :P

Ja det er mange som liker patinaen... Hmm, blir vel egentlig ikke klok på hva jeg skal gjøre.. Jeg liker looken, men liker ikke forfallet ;D Men med denne looken hadde den såklart vært kulest med senk og fete felger, men original bil tiltrekker meg også, er jo ikke så altfor mye som mangler på bilen. Og så hadde det vore kjekt å prøvd å lakkert ein bil sjølv :)

Jeg må uansett starte med å ta rusta ja, så der har jeg jo mye å ta tak i!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 12.05.2013, 16:33:04
saklig dreneringshol i golvet:) men baggis å fiksa igrunn. eg har platedel til dette liggande
stolen er eg meeget intrisert i!

foringsholdaren på girspaken din har tydligvis vert skifta eingong, men på ein noko spesielll måte??


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 12.05.2013, 16:42:25
Hehe, då blir det lett å skifte foringsholdaren igjen neste gang ;D Repdelen for golvet som du har, er det av samme tykkelse som original, eller er det sånn tynn bølgeblekk? Er det halv side, eller berre bakerste del? Fredrik kom her med ei eg forstod var di, men eg hadde jo ikkje trengt heile halve plata...

Det at det er vått i tunellen kan vel berre være ein pakning på ei luke heilt framme?

Vist du plukker opp brune seter til meg i Siggerud så er du ein grå stol rikare ;D Er det one year only det her også?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.05.2013, 13:25:13
Ser ikke helt originalt ut det her vel?  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: HenrikMandag 13.05.2013, 17:30:56
Haha, strålende fiks! Presis stang?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloMandag 13.05.2013, 17:52:00
hei, platene eg har ståande er svarte halvdelar ja, trur fredrik har kjøpt den av meg, men eg veit ikkje? uansett dei er ikkje noko dårlige, dei er 1mm i godset som ellers på karosseri, men golvet er orginalt 1.5mm så litt forskjell. men passformen er veldig god! du henter inn igjen mangelen på gods ved skikkelig etterarbeid. 2k epoksymaling. då varar da minst lika lenge som resten.

ps: den foringsholdaren din var noko spesiell!!! kan ikkje vera serlig presis giring??:P du får kjøpt ny foringsholdar...og da trur eg FAKTISK eg ville ha montert hadde eg vert deg! :)

kan sikkert henta stolar for deg om du ikkje ordnar deg. skal austover i beg av juni


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.05.2013, 19:00:54
Høyrast ut som ein god plan Tistlo! :-)

Ja denne skal nok byttast, må få det skapelig igjen. Det positive er jo at eg vil merke stor forbedring når eg skifter! :thup
Eg har ikkje kjørt så mange(nokon?) andre bobler, så eg har liksom berre tenkt at ja det er litt slarkent, men det fungerer.... Varianten er derimot en god del fastare i fisken! Hovedproblemet er vel at det skrangler når stanga slår bort i bøyelen.

For å utbedre dette så trenger vel noko i denne duren pluss sjølve foringa? Eventuellt så har du kanskje noke å kappe ut av tistlo? Skulle lappa holet i same slengen, sjølv om det er litt praktisk sånn som dette :P
http://www.unneberg-bil.no/webshop?referer=none&p=i&id=1701&sendingsmetode=3&betalingsmetode=1&skip_sending=false&restordrebehandling=1&henvisningskode=0


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTirsdag 14.05.2013, 00:09:29
ja med all den grisasveisen rundt på tunellen din so trur eg da lønnar seg med eit utkapp:) eg har donorbunnplater på lur so da skal la seg gjera! foringen har du, den henger på fremst på overføringen ser eg. men kjøp ny! og puss overføringen framme der og grease både den og foringen opp før du monterer igjen. so vert da saker!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 16.11.2013, 11:52:59
I går begynte jeg så vidt med demontering av bobla på breistein. Det var ikkje lenge eg trengte å leite før eg fant masse rart! Hull er det rikelig av, og det har det tydeligvis vore før. Begge kanalar er isveist nye plater i bunn. Her er det gjort på enklest mulig måte. Plate med knekk på og sveist et punk for kvar 4. cm for så å fuge med silikon(!) :thup

Mykje godt arbeid, og bestilling av sveiseapparat bør ikkje være så langt unna ::)

Fremdeles gira på å kjøpe bilen Tommy? ;D


(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2014.26.20.jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.50.10.jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.50.15.jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.50.35.jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.50.59.jpg)

Den "gode" siden ;D
(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.51.08.jpg)

(http://www.djupevik.com/shared/boble/demontering/2013-11-15%2017.51.13.jpg)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusLørdag 16.11.2013, 12:14:25
Se der, ja! Grynet hadde rust på samme stedene, men ser ut som den kom litt bedre ut av det enn din. :)

Lykke til med arbeidet, skulle være relativt kurant å få has på.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 16.11.2013, 12:48:45
Spørsmålet er bare hvilken ende man skal begynne i og hvor mye det skal plukkes i biter før man begynner å lappe det sammen. Vil ikke risikere å gå på en smell når bilen er i atomer ::)

Skal leite opp tråden av grynet, husker dere fikk gjort en del der uten å løfte bilen av bunnen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheLørdag 16.11.2013, 13:23:02
Dette var synd, men du hadde vel en god mistanke om at det var noe muffens både her og der...
Det er vel både kjappere, enklere og bedre å dele bilen når det ser sånn ut... eller...?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 16.11.2013, 13:43:31
halvvegs i arbeidet vil du angra på at du ikkje allerede har delt bilen :laugh:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 16.11.2013, 15:38:52
Jeg vart ikke så veldig overrasket over hva jeg fant nei. I verste fall skulle jeg klart å lappet det provisorisk bedre enn det er nå om jeg bare ønsker å bruke bilen slik som jeg har gjort til nå.
Men Jeg er ikke i tvil om at det beste er å dele bilen :-) Men da må man fullføre greiene også!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheLørdag 16.11.2013, 17:33:46
Men det klarer du fint, det viktige er å gjøre det lettere for seg... da blir det mer lystbetont... ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansSøndag 17.11.2013, 00:39:24
del bilen, men ikke kutt bort all rusta for så begynne å lappe. ta et sted av gangen . lykke til .


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 17.11.2013, 00:52:26
Gode råd! Takker for det :)
Jeg funderer nå på hvor jeg skal begynne. Hvor mye kan jeg lappe og hva bør jeg kjøpe sveisedeler til. Er vel noen deler jeg kan starte på uten å dele bilen først. Har ennå ikke tatt av bakskjermene, er vel litt å ta tak i der også >:(


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaSøndag 17.11.2013, 11:51:10
Gjør som oss på Seljordsormen, men del den først og send både skall og bunn til blåsing og sinking. Sparer deg arbeid når du oppdager at du også vil ha bunnen i topp stand. Denne ser dårligere ut enn vår i innerskjermene i allefall, men tilsynelatende bedre i kanaler.
Mye triveligere å jobbe med etterpå som er sagt over her. Spesielt når du har en bra plass på Breistein.

Vil ta litt tid, men så er jo du en kar som liker at tingene er i orden!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansSøndag 17.11.2013, 14:45:45
innerskjermene fremme kan du fint ta uten å dele bilen


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 19.10.2014, 19:29:17
Da har jeg endelig komt meg i gang å plukke litt mer i bobla. Har øvd meg med sveiseapparatet ved å lage en terning etter tips jeg fikk på bursdagsfeiringen til klubben på onsdag ;D

I dag fikk jeg begynt å lappe en bit i gulvet. Jeg ser jeg burde kuttet litt mer for å få godt stål å sveise på. Men litt mer sveising og sliping så blir det vel noenlunde :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 28.10.2014, 21:29:48
Da er det bestemt, bilen skal deles og det nærmer meg nå løfting. Har løsnet alt av karosseribolter, ratt, bremseveske og ledninger. Eneste som mangler nå om jeg ikke har oversett noe er speedometervaieren :thup På grunn av tidligere reparasjoner har jeg også måttet kutte rundt jekkfestene bak ettersom disse var sveist fast både i karosseri og bunnplate.

Før jeg løfter av karosseriet blir det nok å skru av dører og stive opp karosseriet med noe firkantrør eller tilsvarende. Noen som har noe liggende å slenge som jeg kunne brukt?
Jeg fant litt i skrapkassen på BBH, men skulle hatt litt mer :)
Når avstiving er på plass inviteres det selvfølgelig til Løftedugnad for de som måtte ønske å være med på det ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 28.10.2014, 23:03:57
Litt flere motivasjonsbilder ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: A-GrepstadTirsdag 28.10.2014, 23:43:30
Blir kjempe bra Christian  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloOnsdag 29.10.2014, 01:23:58
egentleg ingen betre måte å lera seg sveising på!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansOnsdag 29.10.2014, 08:28:14
kos når det ikke er verre enn som så, lykke til :) 


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 30.10.2014, 19:11:14
Hehe, vet ikke om jeg vil kalle det kos, men blir sikkert lærerikt :thup

I dag fikk jeg sveist inn litt avstiving. Skulle gjerne hatt noe på skrått i B stolpen også, men det var liksom ikke like gode flater å sveise mot der som på A-stolpen. Får satse på at det holder  ;D

PS: Passet fint at det var artikkel om bytte av kanalar i siste nummer av VWACB-Nytt :thup
http://www.vwnorge.no/index.php/topic,20900.0.html


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 31.10.2014, 18:29:12
du bør absolutt vurdera å oppgradera rammo di med røyr mellom a stolpane og absolutt aller helst eit kryss i kvar døropning. sånn som da er no so ser eg ikkje vekk for at ting vil leva litt når du tek av kanalane. taket på ei bobla er ikkje mykje stivt og klarar ikkje halda vekta, så du kan risikera å saksa døropningen vist du skjønner. ingenting er surare enn å finna ut at dørene ikkje passar når du er ferdig. berre eit tips


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 31.10.2014, 22:05:36
Takk for innspel! Mellom a stolpane er kjapt å fikse. Får sjå om eg finner på noke lurt mot B stolpane.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 02.11.2014, 00:40:21
noko ala da her: http://www.vwnorge.no/index.php?action=dlattach;topic=20900.0;attach=76410;image vil gjera nytten i døropningane:)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 02.11.2014, 02:28:41
Men då får du ikkje prøvemontert dørene..?

(http://www.vwnorge.no/index.php?action=dlattach;topic=20900.0;attach=76410;image)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 02.11.2014, 16:08:14
du treng ikkje da vist du veit dei passar når du sveiste inn stålet:=) men kan ogso legga krysset på innsida av stolpane.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: A-GrepstadTorsdag 06.11.2014, 23:36:15
Ser ikkje heilt poenget Tistlo. Det ein er redd er at klaringa mellom dørene skal forandre seg, altså avstand mellom A og B stolpe. Det neste er at bilen skal vri seg (torsjon). I dette tilfellet vil innsveisa stang mellom A og B stolpe sørge for lik klaring på døra før og etter kanalbytte. For å unngå vridning må ein stive av fra side til side. Eksempelvis kryssavstive fra B til B stolpe. Ser ikkje grunn til å stive av meir innad i døråpningane..(?)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 07.11.2014, 02:17:48
poenget er diagonalen/kryssmålet i døropningen- taket er ikkje noko bjørnerygg på boblekarosseria. da som kan skje er at ein får ein høgdeforskjell mellom a og b stolpe og då vil jo ikkje dørene passa so godt etterpå, sjølt om avstanden imellom stolpane er den same i botn. andre vegen er da ganske stivt framme pga dashbord/a-stolpe konstruksjonen, men imellom b-stolpane er da og ganske fleksibelt. men for all del, eg har sett langt verre/manglande avstivingar ifbm kanalskifte, og da går nok sikkert fint i detta tilfellet, men ein an ting er jo at da tar ikkje mangen minutta eller kaloriar for å punkta opp eit par røyrer ekstra heller:)Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansFredag 07.11.2014, 11:42:36
har erfart at mer er bedre når det gjelder avstivning ifbm kanalbytte . men lærdommen ved å prøve og feile er kanskje bedre ?  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 07.11.2014, 13:46:03
Takkar for gode innspel! Er jo ikkje noke problem å få inn litt meir stål, blir berre litt meir å pusse på når det skal av igjen :thup
Blir vel eit par veker til løft enda ettersom eg er på jobbtur. I mellomtida grublar eg på kass kanalar eg skal kjøpe meg.

Lommeboka vil jo helst handle hos unneberg, men så fristar det litt med gerson sine kanalar for å sleppe for mykje tilpassing. Fleire her inne som har erfaring med dei billigaste kanalane?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 07.01.2015, 22:08:51
 8) 8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 07.01.2015, 22:39:34
Steike bra!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 07.01.2015, 23:15:03
Ganske fornøyd ;D Skulle bare prøve å komme igang igjen etter siste økt i slutten av oktober i fjor, så litt overrasket at jeg kom så langt på et par timer :thup

Alt var forsåvidt klart for løft, bare sveiste på et rør til og kappet litt mer så løsnet karosseriet fint fra bunnen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 08.01.2015, 21:58:33
Hadde meg en liten økt til i dag. Begynte å løsne høyre kanal.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 08.01.2015, 23:49:15
Flott!
Prøv å hold jevnt trøkk på arbeidet. Har en teori om at det bare er 2 av 10 som deler en bil som klarer å stå løpet ut og få den sammen igjen  :)

Farlig med lange opphold i slik prosjekter, der du glemmer hvor du la skruene, og skulle ønske du hadde lagt dem i små Zip poser med merket klistrelapp utenpå - og alle i én kasse!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 08.01.2015, 23:59:55
Nei det er ingen som vet slutten på visa for denne enda ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansFredag 09.01.2015, 01:32:15
jeg har trua på at du er en av de 20% som får dette sammen igjen  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandFredag 09.01.2015, 08:39:45
Som jeg sier til meg selv rimelig ofte, det er ikke mekkinga som tar tid, det er sofaen og utsettinga!

Står du på og er effektiv så kan bilen være klar til sommeren uten problem. :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 09.01.2015, 08:49:31
Godt poeng Dallis! Takk for tilliten Hans ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 11.01.2015, 21:41:48
Da var høyre kanal ute. Da er det på tide å bestemme seg for type og kvalitet på sveisedelene.
Tror ikke jeg spanderer de dyreste delene på denne bilen. Spesielt med tanke på min sveiseerfaring! En mellomting hadde vært bra, men det virker litt som det er enten billig og ubrukelig eller dyrt og flott.
Må lappe litt i gulv også, men tror det skal holde med å skifte bakre del og jekkfester. Høyre a-stolpe må nok skifte, men venstre siden ser ok ut. Innerskjermer fremme er vel lett å lage til selv.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansOnsdag 14.01.2015, 00:20:34
Billige deler funker de. Må bare massere litt mer for tilpassning og rustbehandle dem godt   :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 14.01.2015, 16:52:21
Jeg snakket med dansken hos Unneberg og han mente passform ikke skulle være så mye verre enn klassikfab, men at klassikfab gjerne var mer riktig i henhold til utseende. Jeg har bestilt høyre kanal, høyre a-stolpe og cross-member så får vi se.

Vedrørende bunnplaten så blir det å kjøpe bakre gulv til begge sider snart :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTorsdag 15.01.2015, 00:41:27
bra framgang her ja! eg har ståande sånne bunnplatedeler vist du er intr.
ang kanalen so kan du oppgradera repro kanal med ny bunndel , og samtidig ta innvendig overhaling på dårlige overgangar på røyret samt få på noko maling inni der.
klassicfab tilsvarar orginale, og hovedforskjellen mellom org og repro er platetjukkelsen og generell kvalitet på samansveisinga.
med litt arbeid får du meget bra resultat med den kanalen du har valgt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 15.01.2015, 01:22:55
 :thup  :thup  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 15.01.2015, 22:29:12
Takk for det Tistlo, har sendt deg mail angåande gulvdelar :)
Fekk henta kanalen i dag etter ei økt på breistein. Har ikkje fått sett på den endå, men får sjå kva som blir gjort av modifiseringar, er jo mest gira på å prøve på å få delane på plass igjen fortast mulig ;D Kva som er så gale med bunnane her? Sånn prismessig og jobbmessig kunne eg nesten kjøpt klassicfab med en gang istedenfor om eg skal spandere ein ny tusenlapp og mykje arbeid på desse... :P

Får sjå om eg får sett litt på kanalen i morra eller Lørdag før det er avgårde på ny jobbreise.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloFredag 16.01.2015, 01:16:10
muttrane til skruene har ein lei tendens til å vera veldig dårlig påsveist, samt ikkje lina opp med golvet. men vist du er intrisert i varme er da eit must å opna den for å retta opp i den veldig sløve tilpassingen av varmerøyret inni. MEN du gjer som du vil,er din bil:=)
mailen din er svart på


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 16.01.2015, 10:34:55
Heilt topp! :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 25.01.2015, 20:03:18
Om ikke så fort, så skjer det litt likevel.
Har kappa ut litt av gulvene og har begynt å fikse litt på rear cross member eller hva det heter. Ganske fornøyd med den selvtilpassede biten ::) :angel:
Har også kappa ut litt meir og tilpassa litt på ein sveisedel baki rottereiret..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: J.R.HSøndag 25.01.2015, 22:12:18
Blir jo bra ditta  :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Søndag 25.01.2015, 22:38:54
Maange som har gjort det vesentlig dårligere enn dette Christian :thup
Kjekt å se at det blir gjort skikkelig :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 25.01.2015, 22:46:59
Kjekt å høyre kara! Var kjekt å få på plass ein ny bit med friskt stål sjølv om det ikkje var den største beten :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanSøndag 25.01.2015, 22:57:21
Syns du er flink jeg, Christian. Mer enn bra nok detta ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 27.01.2015, 23:14:44
Ikke så mye å skrive om, men har begynt på tilpassing av høyre gulvplate. Og så måtte jeg fikse litt mer på biten jeg lappa i sist :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 29.01.2015, 18:35:32
Da har bobla gulv på passasjersiden igjen  :thup
Kjøpte hulletang på Jula som jeg lagde hull med og sveiste i.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTorsdag 29.01.2015, 18:42:02
går so da kosta etter her! huks å slipa av svartmalingen på platene då


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 29.01.2015, 18:52:28
Takkar, tenkte eg skulle slipe alt når eg er ferdig med gulvene og skal lakke.
Har slipt der eg har sveist og brukt sveisegrunning  mellom platene :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Torsdag 29.01.2015, 19:10:05
Nå er jeg ingen sveiser, men dette ser veldig bra ut, Christian!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 29.01.2015, 20:28:32
Takker! Kjekt å få på plass litt stå jal. No er det berre resten igjen ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: GreenBugTorsdag 29.01.2015, 20:42:57
 :thup  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 03.02.2015, 23:33:28
Ny uke nye muligheter!

Da var det bare å begynne på venstre siden. Litt dårligere i gulvet her, så jeg må bruke litt mer av sveisedelen, men ser ut som jeg klarer å holde meg unna seteskinnene :-)

Legger også ved to av vidundermiddelene jeg bruker underveis.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 05.02.2015, 23:59:15
I går tilpassa eg gulvplata og gjorde den klar for sveis. Og i mellom vaffel-konsumering og litt sosialisering fekk eg sandblåst dei gamle jekkfestene. Dette er jo en kjent rustfelle så vi får se om de kommer på, men med mitt bruk og litt god innsausing så burde det vel holde ei stund..

I dag begynte eg på sveisinga. Sausa plata inn med sveisegegrunning som artig nok er rustfarget ;D Litt meir sveising og sliping så er det solid gulv på venstre siden også :thup


Og ja, så fekk eg pimpa verktøvogna med eit par stickers. Meg og Aleksander konkurrerer litt om kem som har tøffast skap  8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaFredag 06.02.2015, 00:27:25
Gode ting!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 06.02.2015, 18:52:14
I dag vart det plutselig reparasjon av girstangfeste med foring.
Blir forhåpentligvis litt mindre slark nå ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: OldBugLørdag 07.02.2015, 08:15:45
Hei christian! Fin Tråd! :thup  Får lyst til å skru når jeg ser tråden din! Kjempefint arbeid! ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 07.02.2015, 08:46:55
Takk for det, kjekt å høre! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 07.02.2015, 23:24:47
smudolini !
er da forsøkt reprasjon av girforingen før ska tru:=)
jekkfestene er da absolutt ingen grunn til å setta på igjen ,for da vil medføra problem lengre fram i tid. orginaljekken er jo i tilleg ei vingle****a utan like, skal du punktera kan du bruka ein liten soksejekk under torsionsrøyret/dekselet bak.
bra trening til karosseriarbeide ivertfall :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 03:10:30
Ja noke har dei prøvd på! Men det var ikkje mykje smudolini den "foringa" som var der  ;D Bilde av der eit par sider bak.
Kor mange år vil ikkje jekkfestene vare med jotamastic-fantastic og sveisegunning først? Kjekt når det ser originalt ut :police:

I dag sveisa eg så å sei ferdig gulvet venstre side. Var litt rask å kutte på denne sida så eg måtte fylle ei god glipe med sveis, men det gikk jo det også.. På tunellen fekk eg fyllt i noke hol og pussa litt gamle solide sveiser.. Må snart lappe igjen holet som er i tunellen men foreløpig er den jo kjekk å ha.

Blir bra å få slipt ferdig bunnen etter sveis og få på lakk. Grunninga fekk eg for noke lommerusk av Per Henrik; takker! :-) Tenkte å sprøyte jostamaticen, har kjøpt tynner til formålet. Har du sprøyta den før Tistlo?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Sveins AutohausSøndag 08.02.2015, 09:50:34
Jeg sprøytet Jotamastic på fronten til samboen.
Den var rimelig tykk når den ble blandet 1:1, så den må tynnes en god del!
Jeg tynner den slik at den hadde viskositet til fyller. Har ikke noe vitenskapelig mål på dette, men altså tykkere enn lakk. Og så bør du bruke minst 1.8mm dyse i sprøyten, slik at det ikke tar evigheter....
Går sikkert fint å tynne mer, men synes det funket greit med det forholdet. Det er jo greit med litt tykkelse.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 10:39:36
Takk for tips! Regnet med den var litt tykk ja. Jeg har en sprøyte fra Biltema, det er vel mulig å få tak i større dyser til den. Eventuelt går det kanskje an å bruke malingsprøyte fra BT som jeg har fra et sånt verktøysett. I verste fall er det jo ikkje krise å måtte male :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Sveins AutohausSøndag 08.02.2015, 11:07:57
Jeg liker også best å sprøyte, så slipper en stripene etter penselen.
Synes å huske at jorden var behagelig å jobbe med.

Jeg har gått bort fra biltema sprøyte, men jeg tror jeg vet hvor jeg har dysene. Synes å huske jeg kjøpte sånn ca 1,7 og 2,0 til den. Disse kan du få, så sant jeg finner de  ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 11:54:24
Det er jo helt konge! Takker :thup
Ja det er nettopp de penselstripene jeg ikke er så gira på :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Sveins AutohausSøndag 08.02.2015, 12:14:00
Selv takk!
Jeg er så redd for å si det høyt at jeg heller ikke vil ha penselstriper! Men er redd for å bli stemplet som petimeter (selv om alle vet jeg er det allikevel...   ;D )

Skal sjekke i garasjen etter dyser.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaSøndag 08.02.2015, 12:32:18
Mener at Rolfen har testet ut dette - og at første strøket må vær TYNT! Deretter legge mer på andre gang. Dersom det legges for tykt, så kan du risikere at det kan skrelles av igjen!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 12:45:53
Spørst hvor lenge den lille flasken med tynner varer da :P
Skrelles av? Fordi det ikke får festet seg?
Noen som har et ca. blandingsforhold.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Sveins AutohausSøndag 08.02.2015, 13:19:58
Da spørs det hvorfor blandingsforholdet er 1:1, hvis det da kan skrelles av....!?!?

Uansett gjelder vel reglene som for all lakk, at det er viktig med avlufting mellom strøkene. Løsemidlene skal fordampe, slik at de ikke ligger igjen og lurer under neste strøk.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 08.02.2015, 13:51:13
viktig å bruka rett tynnar på den malingen, nr 17skal du ha.
1.strøket med jotamastic skal alltid vera tynt(bør tynnast ut) for at malingen skal trekka godt inn. derfor er da ogso brukt barrier som grunning for jotaen på real sirrius overflatebehandling på ting som skal vara lenge

ein an ting. den malingen du har, jotamastic smartpack er jo ekstra tjukk FORDI den er beregna for maling med kost og rodla. den er berekna for flikking av skader i større områder osv.
den som er fin til sprøyting heiter jotamastic 80. då er herdaren ein mindre boks som tradisjonell maling


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaSøndag 08.02.2015, 17:07:06
Da spørs det hvorfor blandingsforholdet er 1:1, hvis det da kan skrelles av....!?!?

Uansett gjelder vel reglene som for all lakk, at det er viktig med avlufting mellom strøkene. Løsemidlene skal fordampe, slik at de ikke ligger igjen og lurer under neste strøk.

Det var iallefall det som skjedde. Det var sikkert i hans ungdom, før han ble klok og erfaren!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 17:09:19
Såg du ikkje at det stod nr.17 på tynnarboksen? ;D
Vist du eller noken andre har den som skal sprøytast og vil bytte så har vi ein deal, vist ikkje tager man det man haver :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.02.2015, 22:10:47
Demonterte litt på forstillingen, resten av bremsene og pedalsettet, ellers ble det litt mer sliping og ferrobet.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 09.02.2015, 23:47:35
Nesten ferdig med sliping av gulvplatene på oppsida. No er det undersida next!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: OldBugTirsdag 10.02.2015, 17:49:37
Seeeeenebetennelse! :angel:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 10.02.2015, 18:16:13
Hehe, neida, køyra på! ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloTirsdag 10.02.2015, 19:53:54
håpa du har gode akseltetningar ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Tirsdag 10.02.2015, 20:13:26
Imponerende jobb, Christian!
Ser veldig bra ut.  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 10.02.2015, 21:13:52
Hehe. Foreløpig så er girkassa tett/tom for olje ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.02.2015, 00:51:26
Kanskje jeg skal gå for litt racing look? Noen som ser hvor inspirasjonen kommer fra? ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Onsdag 11.02.2015, 14:12:42
Då må du ha dreads og langskjegg!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.02.2015, 14:57:02
Haha! Ja visst eg begynner å spare no så er det sikkert i boks samtidig som bilen ;-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.02.2015, 23:24:11
Ikkje så mykje som viser igjen i dag. Litt meir smålapping. Pussing rundt seteskinnene.. Fekk på plass batteriholdaren og lappa eit hol i fronten. Og så prøvde eg noke techtylgreier som eg spraya inni krikar og krokar.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Sveins AutohausTorsdag 12.02.2015, 20:34:13
Da har jeg lagt det jeg fant av dyser, på krankenhaus.
Hvis du er ute og kjører, så kan du stikke innom for å hente hvis du er interessert.
Fant ikke sprøyten, og jeg lurer på om 2.0 dysene står i der.... Har jaffal 1.7 dyse i koppen på Hop.
Jeg satte koppen i hyllen til Erik.
[attachment=1]


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.02.2015, 20:51:40
Toppers! Skal svinge utom en dag :) Jeg fant en malingsprøyte jeg har fra Biltema, den tror eg det stod 3mm dyse på.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.02.2015, 22:33:14
Det går ikkje fort, men det skjer litt og litt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanLørdag 14.02.2015, 13:47:03
Ser bræ ut!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 14.02.2015, 15:21:03
Jotakk! Hullet i tunellen ser jo heilt jallamekk ut, men det går seg til med litt sparkel :-P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 17.02.2015, 20:40:31
Ein liten milepæl oppnådd før det blir en liten pause.
Lagt på et strøk grunning på oppsiden av flyndra.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: A-GrepstadTirsdag 17.02.2015, 23:50:32
Godt jobba kompis! Ser porno ut :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 17.02.2015, 23:59:43
Hehe, takk for det greppis! Bra framgang på standarden også, på tide med litt dokumentering ;)  :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 18.02.2015, 21:54:57
Steike bra framdrift! Jeg må komme meg ut av sjukesenga og få slengt i hop Grynet, skjønner jeg  :o


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 18.02.2015, 21:59:43
Jotakk, var jo veldig greit å få på litt farge, ser ut som mye er gjort da ;D
Må få løsnet av armene på torsjonsstavene bak, slipe litt mer og grunne undersida og resten. Så blir det vel litt kitting og svart til slutt.
Du har vel hatt gyldig grunn for å ikke ha skrudd på grynet de siste ukene, bra du er på bedringens veg! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: EsJoLørdag 21.02.2015, 10:07:52
Litt av et prosjekt :) Blir supert dette når den er ferdig  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 21.02.2015, 13:45:06
Takk for det! Satse på at den blir litt mer brukervennlig i skikkelig bergensvær når jeg er ferdig :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusMandag 23.02.2015, 11:31:48
Her har det jammenmeg gått radig framover! Grattis med ferdig lakkert flyndre i skjellsandkamuflasje :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 23.02.2015, 12:11:33
Undersiden er ikke grunnet enda, men takk ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 27.02.2015, 20:41:12
 Kom igjen fra jobb i går kveld så i dag vart undersiden grunnet også :thup
Sleit litt med at sprøyta virka sporadisk i dag. Var en o-ring som jeg ikke husker hvor den skulle være i farten. Men godt mulig det var rengjøringen av sprøyten som var for dårlig, eller kanskje for tykk blanding? Uansett, fikk jobben gjort likevel så da er det ikke så farlig.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanFredag 27.02.2015, 21:33:01
Kjekt å ha en god nabo med O-ringer da :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 27.02.2015, 21:38:01
Absolutt, takk for den Svein! :thup Men tror ikke den endte opp på riktig plass desverre ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Søndag 01.03.2015, 13:51:41
Denne ser jo absolutt strøken ut!
Når du legger en så god jobb i dette nå, betyr vel det at du slipper å gjøre noe de nærmeste årene.  :thup
Supert jobbet!  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 01.03.2015, 19:25:25
Takk for det, kjekt med oppmuntrende ord :-)
I går kittet jeg undersiden av flyndren. Har dradd av fjærplatene(?) bak i dag og ryddet litt på mekkeplassen  ;D
Skal grovsparkle litt før det blir litt mer epoxy kitt på oppsiden. Så et par lag med sort :thup

(Har som dere ser valgt å beholde spor av møter med underlaget gjennom et snart 50 år langt liv ;D)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: A-GrepstadMandag 02.03.2015, 23:44:01
Thumbs up m8 :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 04.03.2015, 22:42:09
I går ble det litt sparkling av de aller groveste ujevnheter type veldig fort og gale, for så lag to med epoxy. I dag ble det kitting av oppsiden av gulvet og første lag med sort :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 04.03.2015, 23:58:57
Schteike bra!!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 05.03.2015, 00:08:20
På høyde med de beste i utlandet!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 05.03.2015, 08:07:03
På høyde med de beste i utlandet!

På høyde med KCW mener du? ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Torsdag 05.03.2015, 08:42:56
John Jones .2
Sunnfjordinga!
Svere greie :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Torsdag 05.03.2015, 13:16:39
Lookin' good!!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 05.03.2015, 13:34:47
Hehe, sant! Nei eg trur nok ikkje vi skal dra inn noke KCW i samenligningen!
Ser i dag at deg vart litt appelsinhud etter første strøkene, skal se om eg får opp tempen litt meir og få litt meir flyt i siste strøket. Men uansett ingen krise sidan det er understellet. Så lenge alt holder seg på plass så er eg nøgd  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandTorsdag 05.03.2015, 13:35:34
Siden det ligger flatt kan du bare legge tykkere lag, evt tynne litt mer. ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 06.03.2015, 18:25:28
Måtte kjøre på med litt tykkere lag ja. Det gjorde jeg når jeg lakker felgene også, men der var det litt enklere å holde øye med om det ble renning. Har fått sandblåst og grunnet litt smådeler i dag. Det ble sprayboksgrunning. Fikk anbefalt denne hos lakk og industri i Fana. Sytalaust å slippe å blande og rengjøre sprøyte ::) Og så ble det et lag med lakk på undersiden. I går fikk jeg litt deler.. Jada, det skurer og går  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 08.03.2015, 20:33:13
Da har jeg fått trillet bunnen tilbake til plassen sin. Det var litt rart å se den sammen med karosseriet. Litt kontrast kan man si.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloMandag 09.03.2015, 00:28:45
kjem seg no! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.03.2015, 17:45:30
Har begynt å pynte opp girkassa som eg skal ha i bobla. Ellers er det diverse smådeler som trenger noen strøk til med lakk  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 12.03.2015, 19:57:29
Pass deg for alu slipestøv fra girkassa, IKKE bra å puste inn.

Ser bra ut, keep up the good work  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.03.2015, 20:00:47
Takker, og takk for slipetips! Er det aluminium kassa er laga av da?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandTorsdag 12.03.2015, 21:45:52
Takker, og takk for slipetips! Er det aluminium kassa er laga av da?

Magnesium. :thup

Ellers godt jobbet, nå er vi sett bort i fra karosseriet akkurat like langt. ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.03.2015, 22:51:08
Spørsmålet er jo om magnesiumstøv er så mye bedre enn aluminium, men den var sikkert ikke så helsebringende den skiten som ble slipt vekk heller :P
Akkurat like langt faktisk! Godt at karosseriet mitt ikke er så mye arbeid med ::)  :laugh:


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 14.03.2015, 23:01:05
I dag ble det montering av fjærplater med nye foringer og girkasse med nye girkassefester. Nye vaiere til gasspedalen, håndbrekk og clutch. Pedalsettet ble montert også i lag med håndbrekk, girstang og varmespaker. Kjekt å montere litt igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandSøndag 15.03.2015, 13:54:47
pass deg for repro foringer i bakstillingen.
Har nettopp gått over de jeg har liggende og alt av repro var boss! >:(


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansSøndag 15.03.2015, 14:10:25
pass deg for repro foringer i bakstillingen.
Har nettopp gått over de jeg har liggende og alt av repro var boss! >:(

og det var merkelig mtp hvor forsiktig og lite du kjører :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 15.03.2015, 14:32:19
Håper disse uansett er bedre enn de som stod på. Tror de bakre er noe Brasil greier men det forran var noe jp-group fra folkevogn.no. Hvorfor kan ikke Unneberg og Folkevogn.no skrive produsent på det de selger egentlig?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 16.03.2015, 00:56:43
Det er fort gjort å få "gnikkelyder" i torsjonsrørene bak ved fjæring. Trur trikset her er talkum på gummi'n (hvis det er lov å si...)  ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 16.03.2015, 08:57:20
 ;D Tok på litt kobberpasta for at det skulle gli litt lettere på plass (hvis det er lov å si) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 16.03.2015, 13:06:33
Enhver bobleeier med en fjellovergang i nærheten må selvfølgelig ha riktig utstyr på plass.  :thup
Skreddersydde kjettinger!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 12.05.2015, 23:46:19
Ikke så mye oppdatering her i det siste. Det har ikke gått like mye unna, men det har likevel skjedd litt.


"Ny" forstilling ble gravd frem i en hage i Sunnfjord og ble transportert til Bergen. Foruten rust i mellom platene på ene dempertårnet har jeg ikke sett noen hull, så denne skal vi forhåpentligvis klare å redde. Forstillingen ble demontert og sendt for sandblåsing og grunning på askøy. Deretter blir det forhåpentligvis bare en kjapp sveiserunde før det skal lakkeres.

Tromler, bremser, spindler og bærearmer har blitt demontert fra min gamle forstilling og har blitt sandblåst og grunnet på breistein. Når jeg fikk av bærearmene på høyre siden var det ikke tvil om at forstillingen er skeiv, for fjærbladene står helt i fremkant av rørene istedenfor midt i ::)

Nye bremserør, slanger, sylindre og 2-krets hovedsylinder er påbegynt montert.

Bensintanken har også blitt levert for sandblåsing og grunning slik at den er klar når den tid kommer.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 31.05.2015, 22:21:33
I dag ble det en liten økt på den sandblåste forstillingen. Jeg fikk staket opp dreneringshullene og dunket og blåst ut alt av løs rust/drit fra innsiden. Deretter fikk jeg sveiset sammen noen gliper der platene i støtdempertårnet møtes. Til slutt fikk jeg fyllt på litt ferromax i dreneringshullene.

Da begynner deg å bli klart for lakk :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusSøndag 31.05.2015, 23:03:42
Fine sveiser! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanSøndag 31.05.2015, 23:54:29
Proft! Når denne kjerra blir ferdig, så kan du aldri selge den...  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: StarBugs GeirMandag 01.06.2015, 07:01:06
 :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 01.06.2015, 08:52:25
Proft! Når denne kjerra blir ferdig, så kan du aldri selge den...  ;D

Kjenner du deg igjen med egen bil eller?  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 01.06.2015, 08:53:31
Fine sveiser! :thup

Takk for det, det meste kan fikses med litt pussing :) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 02.06.2015, 19:51:39
Slik såg den ut før den ble hentet ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansOnsdag 03.06.2015, 00:22:03
den var skikkelig grisete ..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 14.07.2015, 12:13:17
En miniupdate i sommer.
Har fått lakkert bremsetromler, bærearmer og spindler. Nå er neste steg å få lakkert forstillingen før den kan monteres på chassiet og bilen blir trillbar igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 25.08.2015, 22:33:43
Litt lett monteringsarbeid i dag :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 30.08.2015, 22:38:54
Satte på lagrene til framtromlene i dag og merket at den ene trommelen ville ikke på spindelen. Da viste det seg at det ene gamle lageret hadde større innerdiameter. Det kan vel tyde på at spindelen har blitt byttet til en nyere type på den siden som forstillingen var bøyd ::)
Litt artig hva som passer på kryss og tvers av deler til disse bilene.

Det ble i alle fall montert med gammelt lager for nå, men nå burde jeg vel finne tak i en rett type spindel på den siden, eventuelt oppgradere andre siden med tykkere spindel også ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 23.09.2015, 11:42:48
Endelig, nå er det kosejobben som gjenstår med forstillingen. Har fått ryddet litt på plassen også ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 25.09.2015, 16:55:05
Så var bunnen trillbar igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaFredag 25.09.2015, 20:24:55
Flott!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 26.09.2015, 10:27:34
Bare litt mer montering nå så blir det å begynne på sveising av karosseriet ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 10.11.2015, 00:02:09
Har fyrt i gang sveiseapparatet etter en lang pause!
Her er det grisesveis og sliping som er tingen. Må lagast eit par betar til baki der, men no er det litt lettare å pusle saman :thup
Fekk også tilpassa karosseripakning med hol å greier :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 10.11.2015, 23:50:44
I dag fjernet jeg støtfangerfestene bak. Her har noen vært kreative før og boltet nye fester utenpå de gamle.
Når jeg først var i området ble innerskjermene framme og bak på høyre side pusset ned til stålet. Kanalen ble også prøvemontert for moroskyld :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaOnsdag 11.11.2015, 00:05:46
Ser bra ut - flotte bukker du har! Ser de driver med cafe-racere der hos dere også!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.11.2015, 00:30:41
Ja her er det et kaffi race hele tiden. Bukkene er meget oppegående :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 11.11.2015, 23:30:48
I dag fikk jeg lagd en liten bit i framkant av innerskjermen høgre side bak.
Litt mer sveising og sliping gjenstår.
Fikk også laget noen dingser til å holde platene mot hverandre ved sveising.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Torsdag 12.11.2015, 11:35:47
Ser veldig bra ut, både jobben du har gjort, og dingsene.  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Torsdag 12.11.2015, 13:26:25
Minner mye om det jeg drev med på oval,en som jeg hadde.
Bortsett fra at du tar kanalbytte og :P
flink fyr :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 12.11.2015, 22:20:47
Takk for kjekke kommentarar! Blir spennende å se korleis det utartar seg ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandFredag 13.11.2015, 09:43:41
Førdianerne gir godt inntrykk på BBH!
Veldig kjekke de "holderne" men var ikke den plata som du stikker mellom veldig tykk?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 13.11.2015, 10:40:48
Joda, de kan/må modifiseres underveis :-)
Det virker som du har skjønt at det er Førdianere som er tingen, hehe ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaFredag 13.11.2015, 19:18:50
Førdianerararane kjem!

Tommel opp!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloLørdag 14.11.2015, 10:04:24
bra drift her!! tips til sveisingen, ser ut som du kan justera ned matinga eller opp straumen. vist du merkar at tråden strittar litt imot kvar gong du punkter er da ivertfall da som er løysinga. du skal ikkje kjenna noko som helst hakking eller sånn når du begynner å sveisa. og på dei platefestene dine er da type tommelfingerregel at opning mellom plater = platetjukkelse men da er jo berre å mekka til nokon tynnare innsatsar, du får nok bruk for desse uansett etterkvart:)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 14.11.2015, 10:45:44
Eg har jo automatic fantastic apparat. Justera platetjukkelse og størrelse på sveise/fuga så justeringa blir litt på gefuhlen.
Men har nok en delt å hente på å justere riktig ja.
Takk for gode tips og kommentarar! :)
Innsatsene er tjukkeste plate frå Biltema, samme som eg har Sveist i her.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 14.11.2015, 10:48:13
Må vel snart begynne å tenke på å bestille litt sveisedeler. Tenker på spissane bak. Skal eg kjøpe kun støtfangerfestene, løsne dei som står på og fikse plata bakom sjølv eller kjøpe heile spissen med støtfangerfestene?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloSøndag 15.11.2015, 12:32:59
da er jo ein vurderingssak, spørst på kor dårlig baksida er på dei. fordelen med å fiksa innerskjerm og so sveisa på festene er jo at du får muligheiten til å ha sveisegrunning i mellom + behandla innsida av festene veldig bra.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 15.11.2015, 15:06:11
Det er sikkert like greit å kjøpe heile greia nytt. Er ikkje myke igjen der bak og det har vore sveisa der før. Trenger også nye muttere til skjermane på den delen... Fant også ut at 66 modell har et støtfangerfeste som er litt ulikt fra dei lause festene man får fra folkevogn og Unneberg.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 15.11.2015, 18:06:45
I dag ble bakplaten løsnet og gamle lyddempingsmatter tatt ut.
Tenker nye spisser med støtfangerfeste blir løsningen. Hookeypanels som er tingen?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaSøndag 15.11.2015, 18:24:35
Det er ingen som har laget disse spissene i kvalitetsdeler. Kun til de eldre bilene. Jeg endte opp med Veng til Late-Lookeren.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 15.11.2015, 20:08:09
Tenker da det blir av den eldre typen om jeg kjøper nye.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 31.01.2016, 22:43:32
Lenge siden oppdatering her nå. I dag begynte jeg å plukke litt i et utkapp fra en 66 som min gode venn og mekkeplassnabo tilfeldigvis hadde liggande! Kan se ut som det kan brukast både spiss og støtfangerfeste, men først må det borres litt mer.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 04.02.2016, 23:36:47
Kapp og sveis. Mye lapping i den resirkulerte bakspissen, men det er jo mye hobby i det!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaFredag 05.02.2016, 12:40:07
Den så dårlig ut den spissen du satte på der.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 05.02.2016, 15:38:02
Hehe, kan vel si at det var mer en mal enn noe annet ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 05.02.2016, 15:42:19
Mer lapping.. Ikke mye igjen fra originaldelen. :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 05.02.2016, 16:21:16
Når støtfangerfestet kommer på så blir det ikke så mye som viser lenger :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandLørdag 06.02.2016, 08:25:27
Ikke gale det!
Skal du bore opp alle de originale hulla også så det ser oem ut?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 06.02.2016, 11:33:21
Hvilke hull du tenker på da? :) De originale rusthullene? ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 09.02.2016, 20:58:12
Jeg begynte på venstre spiss i helgen. Her manglet det mer av profilen på deleutkappet, så jeg hadde ikke like god mal å jobbe etter. Og så prøvde jeg meg på et litt større stykke, som ikke ble helt så bra, men det duger nok! Testet bakplaten på bilen igjen. Nå må jeg sveise på støtfangerfestene og hyllene inne i motorrommet. Bakplaten trenger også litt rep. før den er klar for p sveises på igjen.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 11.02.2016, 22:34:51
I dag ble det venstre støtfangerfestet spleiset med universal-støtfangerfestet som var boltet på bilen.  Etterpå ble det ble sveiset fast på bilen.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Fredag 12.02.2016, 16:04:57
Dette ser veldig bra ut!!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 12.02.2016, 19:56:55
Takk for det, hyggelig å høre!  :)
I dag fikk jeg tatt andre siden. Her var det en bolt som var knekt i ene mutteren så også her ble det hentet litt fra dele-støtfangerfestet :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2016, 19:00:07
Kjære dagbok, i dag ble det montert hyller i motorrommet :D Litt fix på bakplaten nå før den kan sveises på igjen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: J.R.HOnsdag 24.02.2016, 19:36:08
Går unna ditta,skal den på veien til sommeren?👍🏻


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2016, 20:50:28
Tja, til sommeren neste År kanskje?  :thup
Har fått gjort litt, men det føles ikke så veldig effektivt, uten at det er noe problem :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: A-GrepstadOnsdag 24.02.2016, 21:05:17
Ser veldig bra ut! :) no må ikkje du drive å jobbe for masse der ute, sånn at spranget på framdrifta blir for stort ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 24.02.2016, 22:16:22
Ikkje fare for at eg går tom for arbeid!  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaLørdag 27.02.2016, 12:48:37
Kjekt å se fremdriften!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 12.03.2016, 21:02:26
Da har bakplaten fått seg en runde med sandblåsing, bulkretting, sveising, pussing og ferrobet. Har tatt av forsterkningsplaten på baksiden. Neste steg er å få på noe grunning der jeg ikke kommer til senere, sveise på forsterkningsplaten for så å sveise på bilen igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaLørdag 12.03.2016, 22:22:08
Bringer tilbake minner det der! Du kommer ikke til å angre at du fikser den slik som du gjør!

(http://www.forum.vwacb.com/index.php?action=dlattach;topic=440.0;attach=5172;image)
http://www.forum.vwacb.com/index.php?topic=440.msg22433#msg22433


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 12.03.2016, 23:00:21
Se der ja, det er jo goodfeeling å vite at det er greit bak der. Hovedgrunnen til at jeg tok den av var at jeg hadde en knekk i bakplata som ikke hadde vært så lett å rette uten å ta den bort.

Når du gjorde jobben på din så hadde jeg hatt boblen min i ett år, og såg nok ikke for meg at jeg skylle gjøre den samme jobben 6 år senere ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 13.03.2016, 21:38:04
I dag fikk bakplaten og forsterkningsplaten litt grunning før det ble sveiset sammen. Nå skal det være kjapt gjort å sveise bakplaten på bilen igjen :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 14.03.2016, 14:12:26
..å det var det :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Mandag 14.03.2016, 15:08:28
Dette ser veldig bra ut!
Kjekt å vite at ting er på stell, spesielt på slike utilgjengelige steder.  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 14.03.2016, 15:18:50
Ja ikke sant! Det er i alle fall godt å se at bakparten er hel igjen  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 29.03.2016, 12:42:21
Tenkte å dele noen bilder fra påsken i Førde. Her var det litt mer rust enn hos meg heldigvis ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: fiskelandslagetTirsdag 29.03.2016, 14:52:04
Fascinerende og litt vakkert med mosen på rattet.  ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: hansFredag 01.04.2016, 13:48:28
venstreskjermen var et godt emne å reparere for den rette looken


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTirsdag 30.08.2016, 13:46:50
Og kult rattrekk!  8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 09.09.2016, 07:16:56
Det rattrekket er sjef! Men spørst hvor holdbart det er ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 24.02.2017, 14:12:46
På tide å dra denne tråden frem til side 1 igjen...
I går ble årets første sveis lagt. A stolpen fikk seg litt mer stål. Denne ble forøvrig påbegynt lappet i 2016 Ref første bilde..


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: ViljarFredag 24.02.2017, 16:16:49
Ser jo ut som du holdt på med det samme som meg i går!  ;D
Har du bytta ut den dårlige transportlakken inni der med noe skikkelig grunning?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 24.02.2017, 18:05:32
ja der ser du! Nei jeg har faktisk ikke det. Gikk nok litt fort i svingene så jeg tenkte ikke på det :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 26.02.2017, 21:35:35
Putla på litt meir i dag. Litt meir sveis og slip så kjem det seg :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 13.03.2017, 22:53:37
Har begynt å forberede høyre varmekanal for montering på karosseri. Har komt frem til at det beste nok er å montere den på karosseri for så å sette det ned på bunnen og justere før den sveises ferdig. Da har jeg også litt mer å bygge rundt når jeg skal lappe innerskjermer og slikt.

Siden kanalen er repro type billig så har den litt annen utforming enn originalt. Jeg kappet ut det som ikke passet inn og har tilpasset en bit som jeg har fått punktet på plass. Litt mer sveis og slip så kan den smelles på bilen :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 15.03.2017, 11:38:50
Fekk satt noen punkter til før det var slutt på gassen.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaOnsdag 15.03.2017, 21:32:01
Pent arbeid!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 16.03.2017, 00:16:03
Takkar. Nøgd med passformen sjølv. Og litt sakte framgang :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 06.08.2017, 22:26:19
Ørjan bydde på kake tidlegare i veka, så da fikk jeg benyttet det unormalt store oppmøtet til å be om litt løftehjelp :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 07.08.2017, 20:41:07
Karosseriet ble altså løftet ned på bunnplaten for å kunne justere høyre kanal før den ble sveiset fast.
Nå som kanalen er i riktig posisjon og Sveist fast kan jeg begynne å bygge opp A/B stolper, innerskjermer og ellers det som manglet i forbindelse med kanalen... Godt med litt fremgang igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaMandag 07.08.2017, 20:49:35
Kommer til å bli gullegod denne her! Kjekt at dørene passer fortsatt!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 07.08.2017, 20:59:06
Ja det var veldig greit å få sjekket før jeg sveiste kanalen fast. Åpningen er jo stivet av med firkantrør, men man kan jo aldri vite helt sikkert. Det blir nok å gjøre det på denne måten på andre siden også. Ørjan må bare bake mer kake slik at det kommer folk som kan løfte ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheTirsdag 08.08.2017, 01:13:42
Go knall!!!

Kjekt å vite at vi har så flinke folk blant oss på Breistein... kan jo hende at en trenger litt hjelp en gang... ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 08.08.2017, 07:43:22
Takkar :) Ja det pleier ikkje være problem å få ei hjelpandes hånd på widestone! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 08.08.2017, 21:59:08
For den observante så såg man at jeg manglet den nederste bolten til bakskjermen. Her er det altså bolt istedenfor mutter. Bolten ble funnet på den gamle bakskjermen, rensket for det som var igjen av innerskjermen og sandblåst før den ble Sveist på plass. Hadde på  bakskjermen for å finne plasseringen. Gjenstår sliping nå. Innerskjerm mot a stolpen påbegynt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: TistloOnsdag 09.08.2017, 14:00:49
bra framdrift her då! lett som ein leik :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 29.08.2017, 11:35:35
Lett å lett, men det snegler seg frammover :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 29.08.2017, 11:39:33
Testmontering av framskjerm for å plassere mutter.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 29.08.2017, 21:15:25
Fikk tilpasset og Sveist på plass litt mer stål til innerskjermen i dag.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheOnsdag 30.08.2017, 01:35:17
Flott arbeid Djupis... Lar meg imponere...!!! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 30.08.2017, 05:50:43
Takk for det! Litt artig å sammenligne med hvordan det såg ut før ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Onsdag 30.08.2017, 14:08:01
Dette blir jo kjempebra!!
Det er kjekt å følge med fremgangen her, blir kult å se denne på veien igjen.  :thup
Etter alt arbeidet, regner jeg med at du ser frem til å være ferdig.
Har du satt deg noe tidspunkt for når den skal være på veien?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 30.08.2017, 15:19:45
Takker! Jeg ser frem til å være ferdig. Det vil si, jeg gleder meg til bilen er på veien igjen og jeg kan ha et rullende prosjekt heller enn et prosjekt i 1000 biter.
Da kan jeg med god samvittighet begynne å plukke på Varianten og bruke tid på vedlikehold/forbedringer av de andre bilene uten å føle på at jeg burde jobbet på bobla :thup

Men så er det jo litt med det at veien er målet og at det er hobby, derfor har jeg ikke sett meg ut et mål. Jeg må si at motivasjonen fikk seg en boost når jeg løftet karosseriet ned på bunnen igjen, så om framgangen blir den samme resten av året og frem mot våren neste år så kunne det være et lite håp om å ha bilen på veien neste år.. Time will show! ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Onsdag 30.08.2017, 15:58:22
Takker! Jeg ser frem til å være ferdig. Det vil si, jeg gleder meg til bilen er på veien igjen og jeg kan ha et rullende prosjekt heller enn et prosjekt i 1000 biter.
Da kan jeg med god samvittighet begynne å plukke på Varianten og bruke tid på vedlikehold/forbedringer av de andre bilene uten å føle på at jeg burde jobbet på bobla :thup

Men så er det jo litt med det at veien er målet og at det er hobby, derfor har jeg ikke sett meg ut et mål. Jeg må si at motivasjonen fikk seg en boost når jeg løftet karosseriet ned på bunnen igjen, så om framgangen blir den samme resten av året og frem mot våren neste år så kunne det være et lite håp om å ha bilen på veien neste år.. Time will show! ;D
Det høres ut som en god plan! Blir uansett kjekt å se deg i denne!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 31.08.2017, 09:23:39
Litt mer putling i går. Sveisa resten av delen mot a stolpen, og lappa i en bite i framkant av innerskjermen.
Nå gjenstår mer sliping og så må jeg sveise i en lapp med ny mutter til skjermen som dere ser mangler.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 31.08.2017, 09:33:13
Kongejobb det her  8)

Tar du samme jobben på Grynet for oss...? :P


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 31.08.2017, 09:56:53
Hehe, jeg er jo på fjerde året på denne nå så tror ikke jeg skal ta på meg så mye mer ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaLørdag 02.09.2017, 20:47:13
Blir solid og rent stål igjen!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 04.09.2017, 10:45:00
Og så har vi juksa litt! Plutselig ferdig! ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Mandag 04.09.2017, 13:48:49
WOW, akkurat som Ingrid Espelid, jo...  ;D :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Tirsdag 05.09.2017, 07:33:50
nytt reg.nr og greier.. Fancy ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 05.09.2017, 07:37:28
Hehe, busted ;D Denne havner nok i Florø :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 12.09.2017, 14:36:13
"Tvillingen" var på EU kontroll på torsdag etter to kvelder på Bukken på breistein med bytte av bremseslanger og bremserør bak, oppsmurning av sylindre bak, nytt fett og stramming av hjullager fremme, oljeskift, ny belg til drivaksel på ene siden av girkassen, litt fiksing av jordfeil på lys og en haug med lufting og justering av bremser :thup

EU ble selvfølgelig ikke nevnt for ny eier som fyllte 50 år på fredag og hun ble veldig fornøyd der bilen plutselig stod på tunet fredags kveld etter en 3t og 45 minutters kjøretur fra Bergen til Florø. Bilen fungerte som en drøm hele veien og har ikke hatt et eneste feilslag etter flere turer i løpet av helgen  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Tirsdag 12.09.2017, 15:51:58
"Tvillingen" var på EU kontroll på torsdag etter to kvelder på Bukken på breistein med bytte av bremseslanger og bremserør bak, oppsmurning av sylindre bak, nytt fett og stramming av hjullager fremme, oljeskift, ny belg til drivaksel på ene siden av girkassen, litt fiksing av jordfeil på lys og en haug med lufting og justering av bremser :thup

EU ble selvfølgelig ikke nevnt for ny eier som fyllte 50 år på fredag og hun ble veldig fornøyd der bilen plutselig stod på tunet fredags kveld etter en 3t og 45 minutters kjøretur fra Bergen til Florø. Bilen fungerte som en drøm hele veien og har ikke hatt et eneste feilslag etter flere turer i løpet av helgen  :thup

Dette må jo være en innertier når det gjelder gaver til 50-åringer! Visste hun om bilen i det hele tatt?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: kjelltTirsdag 12.09.2017, 16:10:49
Gratulerer med vel gjennomført jobb til deg også, det kan være skikkelig trasig når ting skal rettes opp, men så er det nesten glemt når du står der med godkjentlappen i hånden. Takk igjen for lånet av bukken når du var på jobb, Kjell.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 12.09.2017, 16:42:01
Hun visste om bilen, men hun trodde vi måtte vente på deler ;D  Bilen har jo ikke vært EU godkjent på 7 år så jeg er fornøyd med at det ikke var mer som måtte gjøres og at den gikk gjennom på første forsøk :thupTittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Onsdag 13.09.2017, 06:54:36
Dette kan vi like!
Syns alle skal fikse ei boble til en 50 åring i Florø :thup
Ser ut som en flott bil, var oppom og sneik litt på den i går  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 13.09.2017, 10:00:09
En veldig god gjerning, og en super gave! Godt jobba!  :thup 8) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 13.09.2017, 10:41:28
Veldig fin gave, jeg slapp å betale for bilen da, så det var bare litt skruing og logistikk som måtte til fra min side. Ja kan virkelig anbefale en boble til en 50åring! ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: DallandOnsdag 13.09.2017, 11:47:44
Flott å høre at det gikk så bra!
Dro imponerende bra den 1200 motoren, til og med når bremsene hang på.. ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 13.09.2017, 13:49:57
Motoren går fint som bare det, men motbakke var den ikke så glad for. Der var der natt og dag å kjøre Varianten med 1500 tilbake på søndag ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 04.10.2017, 09:28:59
Etter litt opphold fikk jeg i går Sveist inn en ny skjem-mutter i framskjermen.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 31.10.2017, 00:28:28
En stund siden oppdatering. Har sveiset ferdig kanal mot høyre side bak døren. Har sveiset kanal innvendig og under mot karosseri.
I dag ble det kapping av venstre kanal og ny kanal er bestilt, bare 2,75år siden høyre siden ble bestilt ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 26.11.2017, 23:08:00
Ny kanal er mottatt og her ble det i dag Sveist inn riktig profil i døråpningen slik som på andre siden. Donor var orginalkanalen da denne var heil her. Dette ble litt mindre arbeid enn å forme ny del med riktig krumning. Kanalen er peøvemontert og det skal ikke være så alt for mye arbeid før denne kan punktes fast.
Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 27.11.2017, 20:46:07
Ah! Ser konge ut det der  8)  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: GreenBugMandag 27.11.2017, 21:02:03
 :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 30.11.2017, 22:57:56
Feinsmekkeri!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 12.01.2018, 00:03:15
Nytt år nye muligheter! Fikk fortsatt litt på kanalen i dag. Jeg fikk påbegynt spor for ledningsnett da dette ikke var laget til på repro kanalen jeg har kjøpt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanFredag 12.01.2018, 12:38:07
Fint å vite hvem jeg skal spørre når jeg en gang må bytte kanalene på Grynet!  8)  ;D  :thup

Ellers må jeg si at du gjør en iherdig innsats for at vårt kjære VWACB-Forum ikke skal dø! Fæisbokk er greit nok, men det er ingen som har egne prosjekttråder der, og det kan på ingen måte erstatte vårt supre forum, etter min mening.

Keep up the good work! :thup  :thup  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 12.01.2018, 13:39:35
Takktakk! Facebook er ut det nå... Gamle biler, gammelt forum! ;D :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanFredag 12.01.2018, 14:45:51
Takktakk! Facebook er ut det nå... Gamle biler, gammelt forum! ;D :thup

 ;D  :thup  :thup  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Fredag 12.01.2018, 15:37:49
Takktakk! Facebook er ut det nå... Gamle biler, gammelt forum! ;D :thup

Endelig noen som har skjønt det...  ;D
Arbeidet på bilen ser som vanlig veldig bra ut.  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 12.01.2018, 20:04:22
Jeg skulle til å etterlyse deg, har hørt så lite fra deg her etter du fikk deg Snapchat  ;D
Takk! :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Lørdag 13.01.2018, 13:51:28
Jeg skulle til å etterlyse deg, har hørt så lite fra deg her etter du fikk deg Snapchat  ;D
Takk! :)
Hehe, den brukes til kontakt med eldstejenten i Tyskland.
Lite å legge ut her, da det er lite som skjer med bilene, men følger med da..  ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 13.01.2018, 15:11:59
Ja det er jo kjekt med inspirasjon :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 14.01.2018, 20:43:19
Med god hjelp i helgen ble karosseri løftet ned på bunn igjen og boltet fast med ny venstre kanal på plass :thup
Har prøvd døra at den fremdeles får plass og så har kanalen blitt sveiset fast.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanSøndag 14.01.2018, 21:42:39
Well done, sir!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 16.01.2018, 22:43:41
Påbegynt lapping av innerskjerm i dag :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 18.01.2018, 23:31:58
Her viser det igjen! Mycket bra!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 19.01.2018, 09:27:52
Takk for det! Fikk gjort litt rent i går.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 21.01.2018, 21:26:29
I dag ble det lapping av site bit i innerskjermen framme med ny skjerm mutter. Har skrudd bunnen løs fra karosseriet igjen og er klar for løfting. Nå blir det å starte på hjørnet bak og karosserifestene bak.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Mandag 22.01.2018, 07:16:17
Ser jo strøkent ut :)
Huskk godt med saus på baksida :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 22.01.2018, 07:30:53
Takktakk! Skulle nok vore flinkare å bruke sveisegrunning, men saus skal det bli etter beste evne når det er ferdig lakkert.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 22.01.2018, 12:12:27
Helprofft! Jobba faren din på VW-fabrikken, og lærte deg opp, eller?  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 22.01.2018, 12:52:26
Hehe.. Nei han drev med Opel og Ford :-X  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 23.01.2018, 23:03:29
Da var karosseriet løftet av bunnen igjen. Denne gangen står den bakerste bukken under kanalene slik at jeg kan jobbe med de bakre karosserifestene.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 27.01.2018, 22:59:43
Begynte på ene krosserifestet i dag. Fikk låne mal av Aleksander så da var det grei skuring å få til førsteutkast :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaSøndag 28.01.2018, 16:25:57
Metal master!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 29.01.2018, 08:40:30
Steike, det her er imponerende!  :thup  :thup  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 29.01.2018, 09:43:27
Taktakk! Det er veldig greit når man har ferdiglagde maler og utstyr som engelsk hjul og krympe/strekke verktøy :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 31.01.2018, 23:09:30
I kveld ble den nye biten sveiset på plass. Åpen onsdag med vafler, kaffi og flere folk innom! Mye aktivitet på mekkingen også så det er veldig kjekt :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Torsdag 01.02.2018, 15:58:11
Skikkelig flott arbeid du gjør her!  :thup
Alltid kjekt å stikke innom og kikke litt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 02.02.2018, 22:14:21
Det er bra dere tar turen :thup

Har fått kappet ut rusten på andre siden også nå.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 04.02.2018, 21:18:55
Fortsatte på høyre side i dag og fekk reparert selve karosserifestet :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 05.02.2018, 09:29:51
Ser jo helmaks ut, bedre enn da bilen var ny! Kred!  8)  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 05.02.2018, 11:05:15
Bedre enn ny vil jeg ikke påstå, men det karosserifestet ble overraskende bra :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheMandag 05.02.2018, 17:29:38
Veldig bra jobbet Djupis...!!! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaMandag 05.02.2018, 22:45:31
Pappmal og plateknekke for å lage festet?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 05.02.2018, 23:05:21
Hei, jeg kappet av kuppel og profilen under som jeg gjenbrukte. La det gamle avkappet på stålplaten og tegnet rundt. Så tok jeg platen i det engelske hjulet til det fulgte kurven til resten og så tegnet jeg av rundt kuppelen og kappet ut.
Sveiset så fast delene og formet ferdig platen i det engelske hjulet og med krympe-strekkemaskin. Selve karosserifestet brukes også på ny etter sandblåsing.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: GreenBugTirsdag 06.02.2018, 08:49:18
Skills  :thup  8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 07.02.2018, 23:02:33
Venstre side påbegynt etter å ha sveiset fast braketten til karosserifestet på høyre side.Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 07.02.2018, 23:24:18
Sjukt bra!  8)  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: J.R.HTorsdag 08.02.2018, 18:52:11
Flott arbeid snart ferdi no👍🏻


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 08.02.2018, 23:34:13
Takk for det! Nærmar seg sakte ferdigsveist bil... Då er det vel på tide å selge den som projekt ;D
No blir der en liten pause fram til neste tirsdag, men så er det nok påan igjen :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 18.02.2018, 22:19:32
Påan igjen! Har sveiset innerskjermen på venstre side. Har pusset rust fra undersiden av orkestergraven og har fått løsnet «cross member» slik at den kan lappes og settes tilbake.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 19.02.2018, 14:52:09
Skills!!!  8)  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 19.02.2018, 15:09:14
Nå blir det å bestille cross member fra Virtanen tenker jeg.
http://restorationpanels.com/


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 28.02.2018, 10:32:13
Fikk reparert litt på cross section i går. Presset en bit med den lille profilen som var rustet vekk. Deler fra Virtanen ankom i posten i gårkveld! :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 28.02.2018, 22:59:40
Litt mer lapping i dag...


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 01.03.2018, 23:32:43
Tilpassing og testmontering av Virtanen plate i dag.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaLørdag 03.03.2018, 20:58:26
Hvordan er fraktkostnadene fra Finland?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 05.03.2018, 09:07:02
Betalte vel 50 euro for dette. Da var det forholdsvis stor eske på grunn av pakningslistene rundt motorlokk og panser.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 08.03.2018, 00:14:28
Litt lapp i dag  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 08.03.2018, 13:23:34
Ser gull ut  8)

Mange av VW/Audi-klubbgutta som også var imponert av arbeidet ditt i går!  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 08.03.2018, 18:43:50
Takk for det, det er jo kjekt å høre at de likte det :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 01.04.2018, 07:54:36
Da er det vel på tide å stikke fingern i jorda og innse at det ikke blir komplett bil av denne i mitt eie.
På grunn av andre prioriteringer (ny service på 911 står blandt annet for tur) kan bud sendes på PM.

Bilen er så å si ferdig sveiset og vil bare trenge et par helger med sveising før lakk og montering kan påbegynnes. Motor og så å si alt av deler for komplett bil følger.

Tillater å trekke bilen for salg om jeg ikke er fornøyd med eventuelle bud ;)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: HenrikSøndag 01.04.2018, 08:22:27
Uferdige prosjekt er aldri gullgruver, bytte i en knallert og to glasscola?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: GreenBugSøndag 01.04.2018, 08:33:37
Greit å kvitte seg med litt gammel drit..  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Tirsdag 03.04.2018, 07:36:29
Håper og tror at dette har gått over nå når vi er kommet til 3. April.. :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 03.04.2018, 11:31:43
Det har det nok, selv om glasscola og knallert hadde fristet ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 09.01.2019, 22:30:57
Tilbake i arbeid igjen på nyåret etter en liten pause ;D

Bakre hjørne i hjulbuen mot kanal venstre side er lappet og karosserifestet ble først ut.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 10.01.2019, 13:04:06
Steike flott arbeid!  8)  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 10.01.2019, 22:33:15
Ser veldig pent ut ja!


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheFredag 11.01.2019, 02:46:03
 :thup :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Fredag 11.01.2019, 14:53:58
må jo være flaks.. :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 11.01.2019, 15:06:51
Ganske flaks at det gikk greit ja ;D

Litt mer putling og lapping på den biten så blir det vel lapping av orkestergraven til slutt.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 28.01.2019, 22:31:40
Begynt å lappet litt på orkastergraven. Det ble litt krymp og strekk for å klare å få en lapp rundt hjulbrønnen.
Litt mer sveis og så sliping så nærmer det seg.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: Gaute(alutig)Tirsdag 29.01.2019, 08:30:22
Nå er det ikke snakk om at det er flaks lenger ;)
Er jo så en får lyst på et prosjekt igjen..
Steike bra :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 29.01.2019, 08:55:51
Hehe, takk for det! Skulle hatt deg eit godt splitt-prosjekt du :D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 06.02.2019, 12:43:02
Nå er snart alle karoaseriskruene byttet ut med pluggsveis. Om ikke lenge nå så blir det vel fjerning av firkantrørene som er sveiset fast i døråpningene. Det blir en liten milepel i seg selv :)
Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 06.02.2019, 15:08:00
Skikkeli' fint ærbe'!  :o :D 8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Onsdag 06.02.2019, 17:15:50
Her har det etterhvert gått med en anseelig mengde gass og tråd, men herlighet for et resultat du får!!
Gleder meg til denne er på hjul igjen, og du kan nyte fruktene av alt arbeidet!  :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheOnsdag 06.02.2019, 22:34:13
 :thup :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 07.02.2019, 10:56:04
Her har det etterhvert gått med en anseelig mengde gass og tråd, men herlighet for et resultat du får!!
Gleder meg til denne er på hjul igjen, og du kan nyte fruktene av alt arbeidet!  :thup :thup

Gleder meg også! ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 07.02.2019, 22:00:31
Da var en liten milepel nådd!  ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: GreenBugFredag 08.02.2019, 09:04:32
 :o 8) :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 24.03.2019, 21:24:36
Lite nytt i det siste, det har vært litt redusert aktivitet etter at registerreima rauk på bruksbilen. På bobla har det vært litt opprydding med sliping og småsveising diverse steder.

For et par dager siden begynte jeg på en lapp til quarterpanel’et på førersiden. Hadde sveiset det på plass forsiktig trodde jeg til jeg merket at hele panelet bulet inn i alle retninger. I dag kappet jeg tre av fire sider og sveiset på nytt. Sveiset da i et og et punkt og hamret så på sveisen for å ta ut spennet den laget. Ble til slutt bra med tanke på spenn, men lappen og området rundt har fått gjennomgå litt så det trenger litt mer masering, eventuelt sparkel ;DTittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 16.02.2020, 19:08:03
Det har vært litt dårlig med oppdatering her, men kort fortalt så har jeg jo komt et stykke videre :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 17.02.2020, 02:25:35
Har jo blitt helt konge det her, Djupis  8) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Mandag 17.02.2020, 12:35:00
Ser veldig bra ut!! :thup
Blir knall å se denne på veien igjen.  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTorsdag 20.02.2020, 10:24:35
Takk for det! Framseter i nå. Må snart lakke panser, dører og skjermer :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 24.02.2020, 15:54:17
Panser ble grunnet i går.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanMandag 24.02.2020, 16:35:55
Blir bra, klar til sesongen denne her!  :thup  8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 27.03.2020, 15:16:10
Panser og motorlokk er montert, og skjermer prøvemontert :-)
Litt sveising på skjermer og dører nå så blir det lakk der også :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Lørdag 28.03.2020, 16:59:43
Åhh, dette blir så bra!! :thup
Super jobb du gjør, blir kjekt å cruise med denne! :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikLørdag 28.03.2020, 21:29:42
Takk for det! Fikk en del støv i lakken på panseret så her blir det muligens en omlakkering, men det tar vi i så fall til slutt :-)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Søndag 29.03.2020, 11:48:07
Uff, kjipt det da!
Intet som lar seg slipe vekk?


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 30.03.2020, 00:05:39
Det letteste er nok å gi det en runde til med lakk og vete gulvet godt først :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Mandag 30.03.2020, 14:52:08
Det letteste er nok å gi det en runde til med lakk og vete gulvet godt først :thup

God plan!  :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikMandag 06.04.2020, 22:48:37
Dører lakkert og montert! Tremger litt justering bare  :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MagnusMandag 06.04.2020, 22:58:12
Blir sabla bra, den bilen her! Kjekt å se noen som får gjort litt mer enn meg på en hvit 66 ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 07.04.2020, 23:11:11
Blir sabla bra, den bilen her! Kjekt å se noen som får gjort litt mer enn meg på en hvit 66 ;D

Du kan jo spole tilbake å se hvor mange år det har tatt ;D Takker :thup

Fått lakk på begge framskjermene.


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 05.05.2020, 13:16:21
Ingen bilder, men i går ble motoren startet i bilen for første gang siden 2014 :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Tirsdag 05.05.2020, 14:24:17
Ingen bilder, men i går ble motoren startet i bilen for første gang siden 2014 :thup
FANTASTISK!!  :thup :thup  Tipper du var happy da!
Hvor mye gjenstår før den er klar for veien? Kan vel ikke være mye.. :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikTirsdag 05.05.2020, 21:52:46
Justering av bremseband stort sett. Skifte olje på motoren og fylle olje på girkassa :)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 06.05.2020, 14:11:44
König!  8) 8) 8)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Onsdag 06.05.2020, 16:59:34
Justering av bremseband stort sett. Skifte olje på motoren og fylle olje på girkassa :)
:thup :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikOnsdag 06.05.2020, 22:36:26
Var utenfor porten i dag. Må justere litt mer på bremsene og ikke minst hjulstillingen. Ellers mangler det bremselys og fløyta er litt for glad i svinging ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanTorsdag 07.05.2020, 16:32:29
Var utenfor porten i dag. Må justere litt mer på bremsene og ikke minst hjulstillingen. Ellers mangler det bremselys og fløyta er litt for glad i svinging ;D

Ganske enkelt å stille spissinga sjøl:

http://www.youtube.com/watch?v=TnN2axhaS68 (http://www.youtube.com/watch?v=TnN2axhaS68)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 15.05.2020, 12:09:34
Ja enkelt, men den er fremdeles ikke på topp ;D

Endelig tatt meg tid til litt omorganisering og rydding av mekkeplassen  :thupTittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: erikaTorsdag 21.05.2020, 12:27:45
Gratulerer med et utrolig flott gjennomført prosjekt. Var en bil som trolig ikke ville levd lenge om den ikke hadde kommet til en så god eier!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 24.05.2020, 09:37:28
Gratulerer med et utrolig flott gjennomført prosjekt. Var en bil som trolig ikke ville levd lenge om den ikke hadde kommet til en så god eier!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Takk for det Erik! Tanken i 2009 var vel aldri å restaurere, men så blir man jo glad i bilen og trengte en utfordring ;D

Da kan jeg vel offisielt si meg ferdig ettersom den er godkjent og tilbake på veien :thup

Mandag kveld skulle jeg kjøre hjem for å ta EU kontroll rett nedenfor meg, men i første lyskrysset fra Breistein havnet en uniformert bil bak meg som sjekket skiltene.. med 6 år på klippelisten spillte det ikke noen rolle at jeg hadde en 15min tur før EU forran meg ::) Skiltene ble plukket etter de hadde eskortert meg tilbake til breistein :police:

Videre ble det en liten hinderløype hos BT på Tirsdag hvor time må bestilles pga Corona. Først fikk jeg ikke prøveskilt fordi politiet ikke hadde vært innom med skiltene, men etter en ringerunde kom en patrulje innom med skiltene.

Onsdag var det EU-kontroll. Fikk feil på bensinlekkasje i gummien til tankmåleren (fyllte selvfølgelig full tank rett før EU timen), dødgang i styresnekke og feil lysbilde. Hjem på tunet for stramming av styresnekke, tappe ned tank, hive på noe tettemiddel og fiksing av lykt, før ny runde med EU.
Boblen gikk gjennom! :angel: :thup Da gjenstod bare jakten på skiltene hos BT. Det var ingen ledige timer onsdagen før langhelg, men jeg kjørte ut for å prøve å få komme til likevel.

Svaret til vakten i døren var at om man ikke hadde time så måtte man ha politiet der for å slippe til, strenge tiltak... Etter å ha forklart situasjonen med at politiet var innom dagen før å leverte skiltene gikk han med på å forhøre seg med de i skranken.

De husket saken og slapp meg heldigvis inn. Skiltene ble hentet med et lite straffegebyr for så å bli montert på bilen igjen knappe to døgn etter de ble skrudd av ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: VW 181Søndag 24.05.2020, 11:00:59
Har bare ett ord: FANTASTISK!!! :thup :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikSøndag 24.05.2020, 13:23:23
Takk for det. Takk til alle som har  heiet og kommentert her inne, og ikke minst takk til alle som har vært innom Breistein med råd, tips, oppmuntring og hjelp. Hadde ikke blitt like mye kaffi og kvalitetspreik hjemme i egen garasje ;D


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: SolanOnsdag 27.05.2020, 11:46:48
Steike, det var mye snægg for å få kjerra på vegen igjen!

Jeg må bare slutte meg til de andre gratulantene her, jeg er mektig imponert over at du har tatt så godt vare på denne og tatt en helrestaurering, ikke mange som går på noe slikt og faktisk fullfører med stil! 

8) :thup


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: MosheFredag 29.05.2020, 01:26:43
Litt av en innspurt de siste månedene, og med en slik hinderløype til slutt så er det så fortjent å være på veien igjen, på tross av Politiets stunt!!! :police:
Gratulasjoner hører absolutt til etter en vel gjennomført jobb, og mye nydelig arbeid underveis!!! :thup

Da gjenstår det vel bare kake da...? ::)


Tittel: Sv: Djupevik's 1966 Boble
Skrevet av: djupevikFredag 29.05.2020, 07:57:02
Takktakk! Blir det kake også? ;D  Får bli en dobbel når golf Countryen er på veien😁